Peşmerge ve Haşdi Şabi arasındaki çatışmalar

Peşmerge ve Haşdi Şabi arasındaki çatışmalar
ITC Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Salihi: - "Tuzhurmatu'da tarafları kışkırtıp olay çıkaran, Irak'ta yasal anlamda bulunma hakkı olmayan PKK terör örgütüdür. Bölgede meydana gelen her türlü olayda ilk olarak bu örgüt aklımıza geliyor"

KERKÜK (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi (Şii milis güçleri) arasındaki gerginliği çıkaranın ve tarafları kışkırtanın terör örgütü PKK olduğunu belirtti.

Salihi, Kerkük kent merkezinde ITC'nin 21'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı.

Söz konusu kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Salihi, dün gece Peşmerge güçleri ile Haşdi Şabi arasında çıkan çatışmalara değinerek şunları kaydetti:

" Tuzhurmatu'da tarafları kışkırtıp olay çıkaran, Irak'ta yasal anlamda bulunma hakkı olmayan PKK terör örgütüdür. Bölgede meydana gelen her türlü olayda ilk olarak bu örgüt aklımıza geliyor. Her şeyden önce ilçenin güvenliği zayıf."

Tuzhurmatu'daki güvenliğin tesisi için Haşdi Şabi ve Peşmerge güçlerinin ilçeyi acilen terk etmesi gerektiğini dile getiren Salihi, "İlçe merkezinde polisin dışında diğer güçler kaldığı müddetçe, güvenlikten bahsetmemiz mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Sivil yerleşim bölgelerinde çıkan çatışmalarda, bir Türkmen çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatan Salihi, "Türkmen bir çocuğun, çocuk bayramında hayatını kaybetmesi, memleketin içerisinde olduğu kötü durumu en güzel bir şekilde gözler önüne seriyor." dedi.

Öte yandan, Kerkük Valisi Necmettin Kerim ise şiddet olaylarının yaşandığı Tuzhurmatu'ya kısa bir süre içerisinde gideceklerini ve orada incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Kerim, "İlçedeki olaylar hiç kimsenin çıkarına değildir. Ne yazık ki çatışmalarda ölen ve yaralananlar var. Hayatını kaybedenler bir zamanlar DAEŞ'e karşı mücadele edenlerdi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.