Peşmergenin Uğuru 5 Cephe Dolaştı, Hala Hayatta

Peşmergenin Uğuru 5 Cephe Dolaştı, Hala Hayatta
IŞİD'in Zummar'daki saldırılarından canlı kurtulan tavuk, kenti alan peşmergeyle 5 cephe dolaştı. Peşmerge "Tavuk uğurlu geldi, çatıştığımız 5 cephede biz kazandık" dedi.

IŞİD'in saldırıları sonucu boşalan kasaba ve köylerde insanlarla birlikte hayvanlar da büyük mağduriyet yaşıyor.

TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMAYAN KENTTE HAYATTA KALDI

IŞİD'in Musul'a bağlı Zummar kasabasına gerçekleştirdiği saldırda taş taş üstüne kalmazken, bölge insanı yerini yurdunu terk ederek başka yerlere göç eder. Aylar sonra Zummar'ı ele geçiren Peşmerge kasabada tek canlı olarak bir tavukla karşılaşır.

PEŞMERGELERLE 5 CEPHE DOLAŞTI

Tavuğu sahip çıkan askerler, daha sonra bölgede ayrılırken hayvanın kendi başına araçlarına bindiğini fark eder. Böylece savaş mağduru tavuk, Peşmerge ile birlikte 5 cepheyi dolaşır. Askerlerin ifadesine göre tavuk, her ayrıldıkları cephede kendisi araca binerek Peşmerge'ye eşlik ediyor.

BİR AN BİLE TERK ETMEDİ

Tavuğun hikayesini Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlatan Yusuf Jasim isimli Peşmerge, uzun süre kasabada yalnızlık çeken hayvanın kendilerini bir an bile terk etmediğini söyledi.

"TAVUK UĞURLU GELDİ, 5 CEPHEDE DE KAZANDIK"

Peşmerge'nin gittiği her yerde tavuğa yiyecek bir şeyler bulmaya çalıştığını söyleyen Yusuf,
"Zummar'ı aldığımızda kasabada hayatta kalan tek canlı bu tavuktu. Kendisine sahip çıktık, yem verdik. Ondan sonra tavuk bizi gölge gibi takip etti. Gittiğimiz her yere bizimle geldi. Aracımıza kendisi biniyor. Tavuk bize uğurlu geldi adeta, IŞİD ile 5 cephede çatıştık, hepsinde de biz galip geldik." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.