PETFORM Arama-Üretim Sektör Toplantısı

PETFORM Arama-Üretim Sektör Toplantısı
Petrol İşleri Genel Müdürü İncedalcı:- "Beş yıllık 'Petrol Arama-Üretim Sektörü Stratejik Yol Haritası' taslağını haziran ayına kadar tamamlayacağız"

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, beş yıllık dönemi kapsayacak "Petrol Arama-Üretim Sektörü Stratejik Yol Haritası" konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, taslağın haziran ayında tamamlanabileceğini bildirdi.

İncedalcı, Petrol Platformu Derneği’nin (PETFORM) düzenlediği 6. Arama-Üretim Sektörü Bilgilendirme Toplantısı'nda "Türk Petrol Kanunu, Uygulamalar ve Arama Üretim Faaliyetleri" konulu sunum yaptı.

İncedalcı, düşen petrol fiyatlarından dolayı Türkiye'de tedbir almak suretiyle önemli projelerin gözden geçirildiğini dile getirerek, bu düşüşün petrol arama üretim faaliyetlerinin yanında ruhsat hareketlerine de yansıdığını söyledi.

Türk Petrol Kanunu'nun 2013'te yürürlüğe girdiğini anımsatan İncedalcı, 132 işletme ruhsatının yüzde 33'üne denk gelen 43 ruhsatın bu kanundan sonra verildiğini vurguladı.

İncedalcı, halen 6'sı yerli sermayeli olmak üzere toplam 20 şirkete ait 132 petrol ruhsatın bulunduğunu kaydederek, "Uygulama devam ederken petrol fiyatlarının düşmesi bir şansızlık. Hedefimize daha hızlı ulaşmak, ülkemizdeki yerli kaynakların bir an önce aranıp hızlı bir şekilde ekonomiye kazandırılması konusunda da gayretlerimiz olacak." ifadelerini kullandı.

Üretimde özel sektörün payının ortalama yüzde 50'ye ulaştığını belirten İncedalcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Petrol İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda özel sektörle beraber hazırlanan ve önümüzdeki 5 yılı kapsayacak 'Petrol Arama-Üretim Sektörü Stratejik Yol Haritası' taslağını haziran ayına kadar tamamlayacağız. PETFORM'un da işbirliğiyle sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda o strateji belgesine neler yansıtabiliriz? Önümüzdeki dönemde petrol arama üretim faaliyetlerimizi sekteye uğratmadan istikrarlı bir şekilde devam ettirecek ve yerli rezervlerimizi artırmaya yönelik önerileri de içerek bir strateji belgesi olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.