Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan "Kutlu Doğum" etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan "Kutlu Doğum" etkinliği
Bakırköy'de düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi- Programda okunan Peygamber Sevdalıları Platformu bildirisinden:- "İslam ülkeleri ve Müslüman toplumların nüfusları oranında temsil edileceği bir kurul oluşturulmalı, bu kurul

İSTANBUL (AA) - Peygamber Sevdalıları Platformu, Bakırköy'de "Kutlu Doğum" etkinliği düzenledi.

Miting alanında düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra Mehmet Ali Gönül, Peygamber Gönüllüleri Sevdalıları Platformu'nun, 14 maddelik bildiri metnini okudu.

Bildiride, ümmetin her cüzünün bir bedenin azaları gibi olduğu, ümmetin bir cüzüne yapılmış haksızlık ve zulmün tamamına yapılmış kabul edileceği belirtildi.

Diller ve renklerin Allah'ın ayetleri olduğu aktarılan bildiride, şunlar kaydedildi:

"Farklılıklar, Rabbimizin buyurduğu üzere tanışmak içindir. Farklılıkların tefrikayı körüklemek, üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihada, birlik ve beraberliğe, ihtiyacı vardır. Ümmet, bir ve beraber olursa güçlüdür. Müslümanlar kardeştir. Kavmi farklılıklarımız birbirimizi dışlamamıza, birbirimize karşı üstünlük taslamamıza sebep olmamalı, mezhep farkımız birbirimize düşmanlık yapmamıza yol açmamalıdır. İslam ülkeleri ve Müslüman toplumların nüfusları oranında temsil edileceği bir kurul oluşturulmalı, bu kurul, ümmeti ilgilendiren her konuda kararlar alabilmeli, bu kurulun aldığı kararlar her İslam ülkesi ve toplumunu bağlamalıdır."

Bildiride, İslam aleminde huzursuzluğun asıl nedeninin, dış güçlerin İslam alemine müdahalesi ve işgalci siyonistlere huzur temin etme hırsları olduğu ifade edilerek, dış güçlerin İslam alemine müdahalesinin son bulması, siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkartılmasının İslam ülkelerinin öncelikli hedefi olması gerektiği ileri sürüldü.

"Müslümanlar, şerde değil hayırda yarışmalı, iyilik ve takva üzere yardımlaşmalıdır" denilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Müslümanların birbirleriyle çatışması sadece düşmanlarına yarar. Müslümanların birbirleriyle çatışmasına sebebiyet verecek her tür söylem ve tutumdan bütün Müslümanlar kaçınmalıdır. İslam aleminin sulh içinde olması, bütün Müslümanların ve insanlığın yararınadır. Her Müslüman, İslam aleminde sulha hizmet etmelidir. İslamsız bir Türklüğün, İslamsız bir Kürtlüğün, İslamsız bir Araplığın Allah'ın katında hiçbir kıymeti yoktur. Hepimiz İslam'la şeref kazandık. Kürt'e de Türk'e de, Arap'a da şeref veren aziz ve muazzez İslam'dır."

Bildiride, Müslümanların başlarına gelen musibetlerin, İslam'dan uzaklaşmalarından kaynaklandığı dile getirilerek, "Bu musibetlerden kurtulmamız, yeniden nefsimizden ailemize, ailemizden toplumumuza, toplumumuzdan devlet idaresine hayatın bütün alanlarında İslama sarılmamızla mümkündür" ifadesi kullanıldı.

Allah'ın her hak sahibine hakkını verdiği belirtilen bildiri, şöyle tamamlandı:

"Talep edilmesine bakılmaksızın Allah'ın vermiş olduğu bütün haklar sahiplerine verilmelidir. Diller, Allah'ın ayetlerindendir. İslam, hiçbir dilin yasaklanmasına izin vermemiş, aksine bütün dillerin gelişmesine imkan sağlamıştır. Hiçbir dile yönelik kısıtlama ya da yasaklar kabul edilemez. Hiçbir Müslüman bu yasaklardan yana olmamalıdır. İslam, kimliğimizin esasıdır. Halkımızı İslamdan koparmaya çalışmak özünden koparmaya çalışmaktır. Hiçbir güç, bugüne kadar halkımızı İslami kimliğinden koparamadı, bundan sonra da koparamayacaktır. Bu yönde bir çaba içinde olanlar, bu gerçeği görmeli, Müslim, gayrimüslim herkese zarar veren bu tür çabalara artık son verilmelidir. Sorunlarımızı çatışarak değil, sulh içinde çözersek hepimiz huzur ve selameti buluruz. Hepimiz, öncelikle sulhtan yana olmalıyız."

Sık sık tekbir getirilen etkinliğe, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, platform yetkilileri ve çeşitli illerden gelen vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, okunan duanın ardından sona erdi.


Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan "Kutlu Doğum" etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan "Kutlu Doğum" etkinliği

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.