İsmet Karababa

İsmet Karababa

PİLOT TAKIM

PİLOT TAKIM

 

 Torku Konyaspor altyapıdaki sportif başarıları, milli takıma giden futbolcuları, UEFA'dan transfer yasağı alması ile birlikte çaresizliğin bir sonucu olarak altyapıdan 17 futbolcunun profesyonel kadroya takviye yapılması onlarla ilk yıl play-off oynanıp ikinci yılında bu gençlerin önemli katkısı ile Süper lige çıkışın ardından kendi özkaynaklarını daha verimli kullanma ve değerlendirme düşüncesi ile bir "PİLOT  TAKIM" olması gerçeğine inanıldı.

Önlerinde Konya Şekerspor'dan başka da profesyonel takımın olmaması, yenisini çıkarmanın hem zor, hem de zaman alacağından kamuoyu oluşturuldu, girişimler başlatıldı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ikna edildi ve koşulsuz, bedelsiz tüm değerleri ile Torku Konyaspor'a Konya Şekerspor devredildi.

Böyle bir takımı kaç trilyona o lige taşırsınız ve de o kadroyu kurarsınız? Sayın Recep Konuk dışında hangi babayiğit böyle bir takımı bedelsiz vermekle kalmaz, ilk yıl önemli maddi destekte sağlar? İçinde yaşadığımız toplumda bunun bir örneği var mıdır? Geçmiş yıllardaki profesyonel takım devirlerini bilen biri olarak yazıyorum.

Önce ismi sadece Anadolu Selçukluspor olarak belirlendi, ikinci sezon Konya ismi eklenerek Konya Anadolu Selçukluspor, üçüncü sezonun başında ne hikmetse ismi Konya Anadolu Selçukspor olarak yeniden değiştirildiği için hiç kimse bu hızlı isim değişikliğine uyum sağlayamadı.

Katıldığı spor programında başkanımız Ahmet Şan da bu hızlı değişikliğe alışamamış veya yeni ismi özümsememiş olacak ki Selçuklu başkenti Konya'ya vurgu yaparak Selçuklu İmparatorluğundan ismini aldığının altını çizerek Konya Anadolu Selçukluspor derken, Kulüp başkanı Mehmet Günbaş ise Anadolu Selçukspor vurgusunu yapması dikkat çekiciydi.

İki sezonu bitirmiş üçüncü sezona başlayan pilot takımımız ve yönetimi üç kez isim değişikliğine giderek, 2 sezon içinde 7 kez Teknik Direktör değişikliği yaparak, altyapısında da aynı anlayışı sergileyerek, 2 sezonda 2 menajerle çalışıp, Konyaspor'dan gelen gençleri adeta öğüten yapısı ile öne çıkarken öngörüsüzlüğü, plansızlığı ile de dikkat çekmiyor mu?           Nasıl mı? Soruyorum o zaman takımın yaş ortalamasının 25 olduğu, kadrosunda 27, 28, 30, 31, hatta 36 yaşlarında futbolcuların olduğu bir takım nasıl pilot takım oluyor Allah aşkına.! Takım kadrosunda özkaynağından gelen 6-7 futbolcusu olan bunlardan ilk lig maçında ancak 4'ü ilk onbirde, 2'si yedekte ise buna pilot takım denir mi, diyebilen var mı? 

Torku Konyaspor'un UEFA yasağında ortaya çıkan altyapıdan gelen 17 futbolcumuz ile Süper lige çıkışı son anda kaçırdığımız sonraki yıl süper lige çıkan kadroda yer alan değerlerimizden; M.Yürükuslu,  Serbay, Feyyaz, Rıfat, Ali Kireş, A.Kerim Kılıç neredeler, ne oldu bu futbolcularımıza? İbrahim Alan, Aykut, Onur, Ömer Esenkaya, Serkan Abaz'a aşama kaydettirebildiniz, milli oyuncularımız A.Kerim Bardakcı, Emre Akdağ'dan faydalanabildiniz mi? Kadronuza kattıktan sonra bu futbolcularımızın Milli takım serüvenleri bitti mi, bitmedi mi? Beğenmeyerek bonservisini verdiğiniz Mehmet Yeniler ile Serdar hangi takımda oynuyorlar biliyor musunuz?

Pilot takım iseniz sizin transfer politikanızı Torku Konyaspor ile birlikte yürütmeniz, Torku Konyaspor ile birlikte ülke genelinde tespit edeceğiniz yetenekler ve iki takımın altyapısından gelecek yeteneklerle kadronuzu şekillendirmeniz gerekmez mi?

 Sahi! İki kulüp arasında nasıl bir işleyişiniz var? 2013-2014 sezonunda gelen gidenler ile kadronuza ortalama 38 futbolcu katılmış, 16 futbolcu kadronuzdan bir şekilde gönderilmiş 2014-2015 sezonu kadronuzun yaş ortalaması ve içinde kendi özkaynağınızın sayısı belli Anadolu Selcukspor'un transferini kim yürütüyor, burada Torku Konyaspor'un dahli veya kontrolü var mı, bu kadar futbolcu sirkilasyonunda transfere ne kadar para harcadınız? Ne kadar futbolcu para alıp faydalanmadan çekip gitti merak ediyoruz.

Takımı aldığınız sezon 1.lig hedefi koyarak Salih Eken ile başlayıp, Mevlüt Ataseven ile geçen 5 maçta alınan 1 puandan sonra Zafer Turan'ın geliş biçimi ve son anda ligde kalışınız. Geçen sezona Nafi Bilaloğlu ile yine 1.lig hedefi ile başladınız, Nevzat Dinçbudak ile devam ettiniz ve İlker Erdem ile ligi bitirirken yine ligde kalmanız son hafta gerçekleşmedi mi?

2014-2015 sezonuna “Profesyonel Teknik Adam olarak başladığım ilk kulübüme geri gelmiş olmaktan mutluyum" diyen (Bu söz Konya antrenörlüğü ve yönetimi adına ibretlik) Zafer Turan ile malum sebeplerden dolayı tekrar çalışıyorsunuz. Zafer Hoca ile 200 peşin 500 milyar transfer ücreti 10 milyar (eski para birimi) maaşa anlaştığınız söyleniyor bu doğru mu? Bu güne kadar Teknik adamlara ne kadar transfer parası verdiniz? Bunu camiamız merak ediyor.

Günbaş Başkan, "Paramız yok, çok zor şartlar altında büyük fedakarlık ve zorluklarla kulübü götürüyoruz" diyor, sormak gerekir paranız yok ise neden bu kadar teknik adam değişikliğine gidiyorsunuz, her değişimin beraberinde transfer demek olduğunu bilmiyor musunuz? Pilot takımsanız çalıştığınız hocaların kariyerinde Konya'da teknik adam yok mu? Pilot takımın amacı kendi özkaynakların olan futbolcu ve teknik adama şans vererek Torku Konyaspor'a kazandırmak değil midir?

Ayrıca; Konya'mızın önemli kuruluşları olan "Torku ve Atiker destek veriyordu bu sezon için şimdiye kadar bir sonuç alamadık, girişimlerimiz devam ediyor" diyor Günbaş Başkan! Siz doğru şeyler yapın, bir ışık yakın, arzuladığınız kaynağı Konya'mızdan hemen bulursunuz amma önce çuvaldızını kendinize batırmalısınız.

“Biz yönetim olarak şu kadar para harcadık, bu kadarını kendi cebimizden, çevremizden kattık, Torku Konyaspor belli sınırda yardım edebiliyor daha fazlasına gücümüz yetmiyor bakın doğru şeylerde yapıyoruz. Takımızın yaş ortalaması 20-22 aralığında, Konya'nın antrenör ve futbolcu bazında değerlerine sahip çıkıyoruz. Torku Konyaspor'a 2 sezon içinde şu futbolcuları kazandırdık, bak şu futbolcu kadroya giriyor, direkt oynayacak konumdalar, şunları da önümüzdeki yıllarda hazırlayacağız” diyerek örnekler sunuyor buna rağmen Konya bize destek çıkmıyor diyebiliyorsanız eyvallah..! Sizinle yürümez koşar, destek için her kapıyı çalarız.

Şimdilik...! Diyerek yazıma noktayı koyuyorum.

                

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR