Pınar Karşıyaka, Galatasaray Odeabank deplasmanında

Pınar Karşıyaka, Galatasaray Odeabank deplasmanında
- Son şampiyon Pınar Karşıyaka, play-off çeyrek final serisinin ilk maçında yarın deplasmanda Galatasaray Odeabank ile karşılaşacak- İki ekip play-off'ta 6. kez birbirine rakip oldu

İZMİR (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka, play-off çeyrek final serisinin ilk maçında yarın deplasmanda Galatasaray Odeabank ile karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele saat 19.30'da başlayacak.

Bu sezon Galatasaray Odeabank'la ligde ve ULEB Avrupa Kupası'nda ikişer kez karşılaşan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda ikişer galibiyet ve mağlubiyet yaşadı. Rakibine ULEB Avrupa Kupası son 16 turunda elenen yeşil-kırmızılı ekip, sarı-kırmızılı takımla play-off'ta 6. kez eşleşti.

İki ekip 20 Mayıs Cuma günü saat 19.30'da Karşıyaka Arena'da serinin ikinci maçında karşılaşacak. İki galibiyete ulaşacak ekibin yarı finale yükseleceği seride gerekirse üçüncü karşılaşma İstanbul'da yapılacak.

- Galatasaray'la daha önceki eşleşmeler

İzmir temsilcisi, Galatasaray Odeabank'la daha önce play-off'ta 5 kez eşleşti.

1983-1984'te ilk turda rakibini eleyen Pınar Karşıyaka, 1986-1987 sezonunda final serisini kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Yeşil-kırmızılı ekip, 1994-1995 ve 1995-1996'da ilk turda, 2012-2013'te ise yarı finalde rakibine elendi.

Play-off'ta rakibiyle 14 maç yapan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda 6 galibiyet ve 8 yenilgi yaşadı.


- Play-off'ta 25. sene

Play-off sisteminin uygulandığı 1983-1984 sezonundan bu yana 25. kez ligin bu etabında mücadele edecek Pınar Karşıyaka, daha önce 2 kez play-off'ta şampiyonluğa ulaştı.

Son 7 sezondur üst üste play-off'ta yer alan Pınar Karşıyaka, 95 maç oynadığı bu etapta 36 galibiyet ve 59 yenilgi gördü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.