Pınarbaşı Belediye Başkanı Ataş Mhp'den İstifa Etti

Pınarbaşı Belediye Başkanı Ataş Mhp'den İstifa Etti
KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Belediye Başkanı Dursun Ataş, MHP'den istifa etti.Ataş, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin resmi internet...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Belediye Başkanı Dursun Ataş, MHP'den istifa etti.

Ataş, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin resmi internet sitesinde bulunan belediye başkanları listesinden isminin silindiğini öğrenmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirterek, kendisine konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmediğini öne sürdü.

MHP'den 2009 ve 2014'te 2 kez Pınarbaşı Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Ataş, "Son dönemde sistematik bir şekilde dışlanarak, MHP çatısı altında siyaset yapmalarının imkansız hale getirildiğini" savundu.

Ataş, şunları kaydetti:

"Başbuğ Alparslan Türkeş'in ilçesinde yıllardır özveriyle çalışan MHP İlçe Başkanı'nın görevden alınmasını, özverili yöneticilerin görev yaptığı teşkilatın feshedilmesini, ilçe başkanlığının kapatılmasını hazmedemedik ama parti disiplini gereği suskun kaldık.

İlçe başkanlığına atanan arkadaşlarımız tarafından il delegesi yapılmadık, parti disiplini gereği suskun kaldık. Bir Belediye Başkanı olarak üst kurul delegeliğimizin alınmasına ve partimizi ileriye taşıma adına çalışmalarımızın engellenmesine rağmen yine parti disiplininden kopmadık ve partimizin aldığı kararlara uyduk, suskun kaldık, 'eyvallah' dedik. Bugün gelinen noktada ise Başbuğ Alparslan Türkeş'in memleketinin MHP listelerinden silinmesi bizleri derinden yaralamıştır.

Görülmektedir ki MHP'de çalışmamızın ve siyaset yapmamızın önü kapatılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etmemiz için baskılar uygulanmıştır, adeta istifamız teşvik edilmiştir. Bu dışlanmışlık karşısında bize başka çare bırakılmadığını üzülerek gördüğümüz için onurumuza yönelen tavırlar karşısında Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ettiğimi büyük bir üzüntü içerisinde bildiriyorum. Belediye Başkanlığı görevime bağımsız olarak devam edeceğim."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.