Piri Reis'in torunları Gelibolu'da yetişiyor

Piri Reis'in torunları Gelibolu'da yetişiyor
Piri Reis'in memleketi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gemi yönetimi, makine zabitliği ve gemi inşa alanlarında geleceğin denizcilerini yetiştiriyor

Ünlü denizci Piri Reis'in memleketi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gemi yönetimi, makine zabitliği ve gemi inşa alanlarında geleceğin denizcilerini yetiştiriyor.

Gelibolulu armatör Yakup Aksoy tarafından 1998'de ilçeye kazandırılan, Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dünya Denizcilik Örgütü (İMO) tarafından akreditasyonu sağlanan Türkiye'nin sayılı denizcilik liseleri arasında yer alıyor.

Yıllık 102 kontenjanı bulunan, gemi yönetimi, makine zabitliği ve gemi inşa olmak üzere 3 bölümde eğitim verilen okulda öğrenciler, TEOG yerleştirmelerine göre kayıt yaptırıyor.

Okul Müdürü Zafer İsmail Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda Türk ve dünya denizcilik sektörü için personel yetiştirildiğini söyledi.

Dünya standartlarında eğitim
Diplomalarının dünyada geçerli olduğunu ifade eden Başak, "Okulumuzda dünya standartlarında verdiğimiz denizcilik eğitimi sonucunda öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra dünya denizlerinde ülkemizi başarıyla temsil etmektedirler." dedi.

Okul öğrencilerinden Rasim Can Şener de okulu tercih etmesindeki en büyük etkenin denize olan aşkı olduğunu söyledi.

"Beyaz üniforma, ayrı bir tutku oldu benim için"
Ortaokul yıllarında liseye çok geldiğini ve buradaki lise öğrencileriyle konuştuğunu ifade eden Şener, "Öğrencilerin üzerine giydikleri beyaz üniforma, ayrı bir tutku oldu benim için. Rahmetli dedemin de bana meslek olarak denizciliği seçmem konusunda bazı tavsiyeleri olmuştu. Burası çok güzel bir okul. Denizcilik çok bambaşka bir meslek. Özellikle içine girdikten sonra her geçen gün daha da aşık oluyor insan." dedi.

Çanakkaleli bir ailenin çocuğu olarak denizin içinde büyüdüğünü ve meslek olarak da denizciliği seçtiğini anlatan Furkan Gündaş da denizin kendisi için vazgeçilemezler arasında yer aldığına işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.