Uğur Özteke

Uğur Özteke

Pis Hırsızlar İle Duygu Hırsızları

Pis Hırsızlar İle Duygu Hırsızları

Gazetemizin bulunduğu Ferhuniye Mahallesi’nin sakinleri önceki gün kağıda yazılmış bir liste getirdiler. Kâğıtta eczanelerin, optikçilerin, lokantaların, pastane ve marketlerin isimlerini yazmışlar. Getiren arkadaşların hiç birini tanımıyorum. Onlar da bizi sadece gazetemiz vasıtası ile yeni tanıyorlar. “Hayırdır bu isimler ne?” diye sorunca konu anlaşıldı. Adi hırsızlar bölge esnafının resmen nefesini kesmişler.

Öyle ki aynı işyeri iki üç kez soyulmuş. Esnaf kendi çapında kamera, alarm sistemi kurmuş. Ama hırsıza kilit mi dayanır?

İşin özü Ferhuniye Mahallesi esnafı adi hırsızlardan can ve mallarını korumak için polisten yardım bekliyor.

*****

Hafta içerişinde Beşyol bölgesindeki bir kurumda çalışan dostumuz geldi. Sabahın erken saatleri sayılırdı. Hatta ilk ziyaretçimizdi. Yine bu bölgedeki Suriyelilerin dilenmek suretiyle insanları rahatsız ettiğinden söz açtıktan sonra “Abi dün öyle bir olay oldu ki artık kadınlar, kızlar, çocuklar kaldırımda yürümekten korkar hale geldiler. Kaldırımda bir kargaşa olunca fark ettik hepimiz yerimizden fırladık. Liseli bir kız çocuğu korkudan tir tir titriyordu. Hemen onu sıkıştıran genci yakaladık. Suriyeli imiş. 2 lira istediğini söylüyordu. Kız çocuğunu gönderdik. Tabii Suriyeliye de nasihat ettikten sonra salıverdik. Çünkü yapacak bir şey yok. Polise teslim etsek ne olacak? Kız çocuğunun da davacı olacak hali yok. Polisin de yapacağı bir şey yok zaten!” diyordu.

*****

Bu iş gerçekten çok sıkıntı. Devlet politikası olduğu için resmi görevlilerde çok dertliler ama bir şey diyemiyorlar. Ama Allah korusun bu iş zamanla çok can yakacak gibi.

MAHMURİYE MAHALLESİ AİLE HEKİMLİĞİ İSTİYOR

Mahmuriye Mahallesi’nin camii cemaatinden bir istek var. Bu mahallenin sakinlerinin yüzde 75’inin yaşlılardan oluştuğunu belirten cemaatteki büyüklerimiz, “Oğlum bizim buraya bir sağlık ocağı yapsınlar. Güya iki katlı bina var. Hatta Ana Sağlığı ve Gençlik Merkezi var ama burada aile hekimliği yok. Biz taa karşı tarafa Pirebi Mahallesi’ne gitmek zorunda kalıyoruz. Bizim gideceğimiz doktorun olmadığı bu sağlık ocağını niye yaptılar? Bize yazık günah değil mi? Ha birde bizi yaz da seçim öncesi bizim derdimize çare olsunlar” diyordu.

Biz de büyüklerimize buradan hatırlatıyoruz. Özellikle yaşlıların duasını almak gerekir değil mi?

“BEYHEKİM ZÜRİH HASTANESİNDEN GÜZEL”

Bu hafta içerisinde gecenin bir yarısında Beyhekim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne hasta ziyaretine gittik. Beyhekim’in ilk günden bu yana gerek fiziki gerekse hizmet olarak çok güzel bir çıkış içerisinde olduğunu bire bir izliyorduk. Ama Fizik Tedavi bölümüne ilk defa giriyorduk. Burada Mehmet Esdegel abimizi ve eşini ziyaret ettik. Tabii girişte çıkışta hep gözlem yaptık. Çalışanlarından fiziki yapıya kadar her şey çok ama çok güzeldi. Hastaları gördükçe halimize şükrediyorduk. Evet Allah buralara düşürmesin ama eksikliğini de göstermesin. Ziyaret esnasında Mehmet abimizin şu cümlesi hala kulaklarımda çınlıyor “Uğur’um ben Zürih Hastanesi’nde yattım. Ameliyat oldum. Vallahi burası oradan çok güzel”…

ÖNDER ÇİFTÇİ BABA OLMUŞ

Star Gazetesi Konya temsilcisi Önder Çiftçi kardeşimizin baba olduğunu geç öğrendik. Bu siyasi ve dini kavga, mesleğimizi bile adam gibi yapmamızın önüne geçer oldu! Gerçekten bu güzel haberi zamanında alamadık, duymadık, atladık. Geç oldu ama Çiftçi ailesini kutluyor minik yavruya da ömür boyu mutluluklar diliyoruz.  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kadın; bilene nefes, bilmeyene nefistir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul servisleri sağa yanaşmadan yolun ortasında öğrenci almadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR