Uğur Özteke

Uğur Özteke

Pise pis, temize temiz deriz…

Pise pis, temize temiz deriz…

 

Güzel, sıcak, huzurlu, samimi tatil günleriniz sağlıklı ve mutlu geçsin.

Önce Cuma günü köşemize taşıdığımız kirliliğin, çirkinliğin ardından bugünde temiz ve güzel görüntüyü dile getirerek yazımıza başlamak istiyoruz.

Cuma günü Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin Namal Bey’e bir maruzatımızı dile getirmiştik.

O günkü yazımızı okumayan okurlarımız için iki cümle ile bir hatırlatma yapacak olursak “Dolmuşlarımızın ön ve arkaları o kadar kirli ki plakalar okunmuyor. Bizi resmen sıkıştırıp can ve mal güvenliğimizi tehdit eden dolmuşçuyu 155’e bile bu kirlilikten dolayı şikayet edemedik” demiştik.

Sayın Müdürümüzden Allah razı olsun. Cuma sabahı saat 8’e doğru yollara düştük gece 23 sularında evimize girdiğimiz zaman şehir trafiğinde çok dikkat çekici bir temizlik vardı. Hattı ve mevkii neresi olursa gördüğümüz tüm dolmuşlar pırıl pırıl ve tertemiz idi.

Bir kez daha huzurlarınızda Sayın Baş Müdürümüz Hüseyin Namal Bey’e teşekkür ediyoruz.

Bir küçük hatırlatma da o günkü yazımıza yorum yapan bazı okurlarımız için olsun. Çünkü internet editörü arkadaşlar hatırlatınca okudum. Bazı okurlarımız seyir halinde iken öndeki dolmuşun fotoğrafını çektiğimiz için bizi de suçlamışlar.

Bu okurlarımız herhalde küçük bir detayı atlamışlar. Bakın o kare dahil çektiğimiz tüm fotoğraflar önümüzdeki dolmuşun kırmızı ışıkta dururken ki hali idi. Hatta kırmızı ışıkta yolcu indiriyor demiştik.

Olsun atlamış olabilirler. Hem biz trafikte kusursuz hatasız mükemmel bir insan filan değiliz. Asla da böyle bir iddiamız yok. Bizde günahkar bir fani olduğumuzun bilince daha az hata yapmaya çalışıyoruz. Ve biz normal vatandaştan biraz daha dikkatli olmak zorundayız.

Çünkü bizim telefonlarımız dinlenir, mobesalarla kontrol ediliriz !

Neyse bizi anlayan anlamayan herkese yetkili isimlerden okurlarımıza kadar herkese bir kez daha teşekkür ederiz.

ÖNCE RESMİ KAFALARDA Kİ

ENGELİ KALDIRMALIYIZ

Farkında iseniz Dünya Engelliler gününde engellerimiz ile ilgili tek bir satır yazmadık.

Biz bu günü ne atladık ne de yazacağımız bir konu sıkıntımız vardı. Dahası şükürler olsun bizim konu sıkıntımız yoktu ki. Bize inanan güvenen siz değerli okurlarımız zaten yetiyorsunuz.

Buyurun şu fotoğraf karelerine lütfen dikkatlice bakın.

 

foto-1-027.jpg

foto-2-030.jpg

foto-3-015.jpg

 

Sonra okurumuzun fotoğraflarla birlikte gönderdiği yorumu okuyun

“Uğur abicim özürlü kelimesi alçaltıcı bir kelime olduğundan dolayı her yerde ENGELLİ kelimesi kullanılması uygulamaya geçmiştir ama ne yazık ki 1. nolu aile hekimliğinde yukarıdaki özürlü kelimesi daha sürmektedir. Bu kelimeye alınan bir engelli özürlü ibaresini tükenmez kalemle silerek engelli yazdığı halde daha anlamamışlardır.” 

***

İyi tatiller

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telafuz edemez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şems parkı bölgesinde ters yollara girmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR