Piyasalar Bayram Etti

Piyasalar Bayram Etti
Konya Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Bingöl, “İnsanlar koalisyon hükümetinin çıkmasını bekledikleri için, tablonun değişmeyeceğini düşündükleri için AK Parti’nin tek başına iktidarı büyük sürpriz oldu.

Piyasalar bayram etti. Seçimin ardından başlayan döviz fiyatlarındaki düşüş iki gün sürdü” dedi

EMİNE ŞEYMA YILDIZ/ÖZEL HABER

AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesinin piyasalar tarafından çok olumlu karşılandığını söyleyen Konya Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Bingöl, “Bunun bir sonucu olarak piyasalarda ilk etapta ters düşüşler oldu, borsalarda ise yükselişler oldu. İnsanlar koalisyon hükümetinin çıkmasını bekledikleri için, tablonun değişmeyeceğini düşündükleri için AK Parti’nin tek başına iktidarı büyük sürpriz oldu. Piyasalar bayram etti. Seçimin ardından başlayan döviz fiyatlarındaki düşüş iki gün sürdü. Amerika tarafından gelen Fed’in Aralık’ta faiz artıracağıyla ilgili haberler karşısında ilk olarak dolar ve euro paritesinde sert bir düşüş yaşandı. Bu gelişme karşısında ülkemizde de dolar alımlarına talep iyi oldu. Dolar 2.85’ten 2.90’a yükseldi. Euro ise uluslararası piyasalarda olduğu gibi Türkiye’de de değer kaybetti. Şu anda dolar değer kazanıyor. Bu süreç aralık ayında yapılacak olan Fed toplantısına kadar devam edecek. AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla düzelen piyasaların durumundan herkes memnun” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK ÇAPLI DALGALANMALAR

Dolarda daha fazla yükseliş beklemediğini belirten Bingöl, “Sadece küçük çaplı dalgalanmalar olacak. Aralıkta Fed toplantısında faiz artırımı olursa dolardaki yükseliş devam eder. Bu arada yükseliş demişken seçimlerden sonraki ilk gün döviz bozdurmaya Konya’da aşırı rağbet oldu. Ama şu üç gündür piyasalar daha sakin. Herkes yeni hükümetin kurulmasını bekliyor. Yeni hükümette de Ali Babacan gibi deneyimli, ekonomiden anlayan insanların tekrar ekonominin başına gelmesini bekliyoruz. İşin ehli insanların başta olması piyasalara pozitif enerji ve güven verir” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.