Piyasalarda sahte 200 lira alarmı

Piyasalarda sahte 200 lira alarmı
Bankalar piyasadaki yüksek miktarlı sahte 200 liralara karşı alarma geçti. Vatandaşlar da sahte 200 lirayı nasıl anlarım derine düştü. Gazete Ekonomi Danışmanımız Muammer Bingöl, vatandaşların güvenmediği yerlerden 200 lira almaması konusunda uyardı

Bankalar, piyasaya sokulan ve oldukça yüksek meblağda olduğu ifade edilen sahte 200 TL’lik banknotlara karşı mücadele veriyor. Piyasada sahte 200 TL sorununun aşılmasının uzun sürmesi ise bazı bankaları farklı çözümler üretmeye itiyor. Bankalar farklı yazılımlar üreterek tehlikenin önüne geçmeye çalışıyor.

“GÜVENMEDİĞİNİZ YERDEN PARA ALMAYIN”

Sahte paranın vatandaş tarafından ayırt edilmesinin zor olduğunu vurgulayan Bingöl, “Vatandaşlar para alıp sattıkları yerlerin güvenilir olduğundan emin olsunlar. Güvenmedikleri yerlerden kesinlikle 200 liralık banknotları almasınlar. Vatandaşlar, döviz büroları, banka gibi yerlerden paralarını temin edebilirler. Özellikle yardım kuruluşlarına, sahte para bırakmak isteyenler ‘200 liranın 50’sini yardım yapacağım’ diyerek 150 lirayı alarak, sahte parayı oraya bırakabiliyorlar. Yardım kuruluşlarının da bu konuda temkinli olmasında fayda var” diye konuştu.

“VATANDAŞLAR SAHTESİNİ AYIRT EDEMEZ”

Bingöl, “Sahte paraların bazı püf noktaları var. Bunların arka ya da ön yüzünde solgunluk olabiliyor. Bulunan yıldızlı kısım yine gerçek paralara göre daha solgun durabiliyor. Ya da paraların kabartmaları tam olarak yapılamıyor. Ancak biz bunları parayla çok fazla meşgul olduğumuz için ayırt edebiliyoruz. Bu nedenle vatandaşların sahte parayı ayırt etmesi çok zor” ifadelerini kullandı. (Derya Demir)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.