PKK, IKBY'de 2 sivili kaçırdı

PKK, IKBY'de 2 sivili kaçırdı
IKBY'nin Duhok iline bağlı Zaho ilçesinde PKK 2 sivili kaçırdı - Örgüt tarafından kaçırılanlardan öğretmenin babası Hasan:- "PKK'lı militanlar oğlumu kaçırdı ve yaklaşık iki gündür haber alamıyoruz. Neden kaçırıldığı ve nereye götürüldüğüne dair elimizde

DUHOK (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok iline bağlı Zaho ilçesinde terör örgütü PKK'nın 2 sivili kaçırdığı bildirildi.

Duhok Valiliğine bağlı Zaho ilçesinde PKK'nın elinde tuttuğu bölgelerden sorumlu Komisyon Başkanı Heşyar Ferik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK, iki gün önce, Zaho ilçesine bağlı Batufa kasabasındaki 4 sivili asılsız iddialar üzerine kaçırdı. Örgüt tarafından kaçırılanlardan biri kasabada öğretmen ve iki çocuk babası" olduğunu belirtti.

Ferik, kaçırılan 4 vatandaştan ikisinin kendi imkanlarıyla kaçarak kurtulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"PKK'nın elinde kalan diğer iki vatandaşın akıbeti bilinmiyor. Söz konusu kişilerin kurtarılması veya akıbetleri hakkında bilgi sahibi olmak için komisyonumuz ve kaçırılanların yakınları tarafından yapılan tüm girişimler başarısız oldu. Militanların askeri kampları her gün farklı bir yere taşınıyor ve nerede olduklarını şuanda bilmiyoruz."

Örgütün elinden kaçmayı başaran iki kişinden birinin komisyona verdiği bilgileri aktaran Ferik, "Köyden 4 arkadaş, badem toplamak için bölgedeki bahçelere doğru yola çıkmış. Daha sonra bölgedeki PKK'lılar, söz konusu kişileri istihbarat bilgisi topladıkları gerekçesiyle alı koymuş. Sorguya çekilenlere neden buraya geldikleri yönünde sürekli soru sorulmuş. Vatandaşlar ise sadece badem toplamak için bölgeye geldiklerini belirtmişler." dedi.

- PKK halka zulüm ediyor

Bölgedeki PKK'lıların halka zulüm ettiğini belirten Ferik, "PKK, köyler arasında kurduğu kontrol noktalarında sivillere çok kötü davranıyor. Sürekli sivilleri sorguya çekip, baskı uyguluyor. Bu yapılanların hepsi halka bir saldırı niteliği taşıyor." şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK'dan dolayı Zaho ilçesindeki bölgelerde yer alan birçok köyün boşaltıldığını aktaran Ferik, "Sadece Zaho ilçesinde PKK 31 köyü işgal etmiş durumda. Bu köylerin 17'si Batufa, 14'ü ise Derka kasabasında yer alıyor. Bölge halkı PKK'dan dolayı köylerini terk etti." ifadesini kullandı.

Örgüt tarafından kaçırılanlardan birisinin babası Tahir Hasan, "PKK'lı militanlar oğlumu kaçırdı ve yaklaşık iki gündür haber alamıyoruz. Neden kaçırıldığı ve nereye götürüldüğüne dair elimizde hiçbir bilgi yok. Kurtarmak için yapacağımız bir şey de yok." dedi.

Oğlunun öğretmen olduğunu ve herhangi bir suçunun da olmadığını, "En kısa süre de oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum." diyen baba Hasan, İki çocuğunun babalarının yolunu gözlediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.