'PKK, Türkmenlere saldırıyor'

'PKK, Türkmenlere saldırıyor'
Irak’ın Tuzhurmatu ilçesinde PKK’lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırı yapıldığı iddia edildi.

Irak’ın Tuzhurmatu ilçesinde iki gün önce başlayan olayların devam ettiği bildirildi. Bölgede bulunan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan, ilçede PKK'lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırılar yapıldığını ifade etti.

Yavuzaslan, "İlçede bulunan Halk Gönüllüleri Güçleri ile Peşmerge arasında yaşanan çatışmada çok sayıda insan yaşamını yitirdi. İlçeden gelen ilk fotoğraflarda PKK militanlarının Peşmerge desteğiyle sivil Türkmenlere ve evlerine saldırdığı yerel kaynaklarca bildirildi. İlçede yaralılara müdahale eden sağlık ekibi ve ambulanslara Peşmerge ve PKK militanları tarafından saldırı gerçekleştirildi. Tuzhurmatu’da bulunan Türkmen Halk Gönüllü Güçleri Haşdi Şaibi Türkmeni özellikle Türkmen mahallelerine yapılan saldırılara sert cevap verdi. Bölgeden alınan bilgilere göre çatışmalarda zaman zaman ağır silahlar kullanılıyor" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.