Pkk'ın Sözde İstanbul Sorumlusu Olduğu Belirtilen Kişi Tutuklandı

Pkk'ın Sözde İstanbul Sorumlusu Olduğu Belirtilen Kişi Tutuklandı
Silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın yapılanması Öz Savunma Birliğinin (ÖSB) sözde İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Mazlum Ç'nin tutuklanmasına karar verildi.

İSTANBUL (AA) - AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 11 Temmuz 2016'da saat 22.00 sıralarında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünü (TEM) telefonla arayan ve kimlik bilgilerini vermek istemeyen bir şahıs ihbarda bulundu.

Şahsın, PKK/KCK terör örgütü üyesi şahıslar tarafından 10 gün içinde Çorlu'daki 105. Topçu Alayı’na veya alay güzergahındaki, özellikle üst rütbeli askerlerin olduğu araçlara, ilçedeki Trafik Denetleme Büro Amirliği, bölge trafik müdürlüğüne ve Çerkezköy’de bulunan askeri veya polis lojmanlarına yönelik bombalı eylem yapılacağı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Kimliği tespit edilen Mazlum Ç. adlı şahsın Ağrı, Şırnak, Diyarbakır ve Mardin kırsalında faaliyetlerde bulunduğuna ilişkin bilgi alınmasının ardından şüphelinin, M.H.Ç isimli kişinin Esenyurt'taki ikametinde barındığı, adresin takibe alındığı ve tarife uyan şahsın Küçükçekmece'de otobüsün içindeyken İstanbul TEM görevlileri ile birlikte koordineli olarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltı sırasında direnen ve silahlı olduğu belirlenen kişinin üzerinden Ferhat Durak adına düzenlenmiş sahte kimlik ve örgütsel ilişkisine ilişkin bir adresinin yazılı olduğu kağıt bulunduğu da öğrenildi.

Şahıs, çıkarıldığı nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.