Pkk'nın Sözde 'Bölge Sorumluları' Etkisiz Hale Getirildi

Pkk'nın Sözde 'Bölge Sorumluları' Etkisiz Hale Getirildi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve bir polisin şehit düştüğü saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerden 2'sinin, sözde "bölge sorumluları" oldukları belirlendi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve bir polisin şehit düştüğü saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerden 2'sinin sözde, "Bölge sorumluları" oldukları tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Nusaybin'de önceki gün bir kargo firmasına ait minibüsten, aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 polisin şehit düştüğü saldırının ardından, çıkan çatışma ve başlatılan operasyonda etkisiz hale getirilen 8 teröristten 2'sinin, terör örgütü PKK'nın "Andok" ve "Kendal" kod adlı sözde "Bölge sorumluları" oldukları belirlendi.

Operasyonda teröristleri kırsa götürmek istediği gerekçesiyle N.B gözaltına alındı.

N.B'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Nusaybin'de önceki gün Cizre istikametinden Nusaybin'e geçmek isteyen bir kargo firmasına ait minibüs arama noktasındaki güvenlik güçleri tarafından durdurulmak istenmiş, araçtan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışma 1 polis şehit edilmiş, 2 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 terörist de ağır yaralı olarak yakalanmıştı.

Devam eden operasyonda 6 terörist daha etkisiz hale getirilmiş, olay yerinde ve araçta yapılan aramada, 3 M-16 marka piyade tüfeği, 3 Kalaşnikof, 1 tabanca, 4 el bombası, 18 şarjör, 3 dürbün ile mühimmat ve askeri kamuflajlı yelekler ele geçirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.