"PKK'ya kanma, ölüme gitme"

"PKK'ya kanma, ölüme gitme"
Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi Başkanı İçten:- "Her türlü iletişim kanalıyla yüz binlerce Kürt çocuğuna ulaşarak, onları PKK'ya karşı bilinçlendirip yem olmalarının önüne geçeceğiz" - "Gençlerin, PKK ve onun siyasi uzantılarının kurbanı olmasın

ANKARA (AA) - TANJU ÖZKAYA - Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi Başkanı Cuma İçten, terör örgütü PKK'nın kara propagandasına karşı her türlü iletişim aracını kullanarak, yüz binlerce Kürt gencine ulaşacaklarını ve onların PKK'ya yem olmasının önüne geçeceklerini söyledi.

İçten, terör örgütü PKK'nın son dönemlerde tarihinin en ağır kayıplarını verdiğine dikkati çekerek, "Örgüt yeni militan kazanmak için Kürt çocuklarını kandırmanın peşinde. Biz de dernek olarak her türlü iletişim kanalıyla yüz binlerce Kürt çocuğuna ulaşacağız. Onları PKK’ya karşı bilinçlendirip yem olmalarının önüne geçeceğiz." diye konuştu.

Örgütün yeni militanlar devşirmek için şehir merkezlerinde yoğun bir faaliyette bulunduklarına dair bilgiler bulunduğunu anlatan İçten, bunun üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Örgütün gençleri kandırıp dağda ölüme mahkum etmelerine seyirci kalmayacaklarını dile getiren İçten, "Gençlerin, PKK ve onun siyasi uzantılarının kurbanı olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bir şekilde kandırılarak dağa çıkarılan çocuklar, isteseler de geri dönemiyorlar. Bu noktada yapılması gereken bu çocukların dağa çıkarılmasının önüne geçmektir." ifadelerini kullandı.

- Mektuplar yazıldı, görüntülü mesajlar hazırlandı

Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi olarak gençler için hazırladıkları mektupları adreslerine ulaştıracaklarını anlatan İçten, aynı zamanda hazırladıkları görüntülü mesajları da sosyal medya ve bölgede yayın yapan yerel kanallar üzerinden yayınlatacaklarını söyledi.

Terörün gerçek yüzünü ve bir hiç uğruna ölüme sürüklendiklerini mektupla gençlere aktaracaklarını ifade eden İçten, "Hazırladığımız mesajların temelinde yaşamın kutsiyeti ve güzellikleri yer alıyor. İnanç ve kültür değerlerimizde insan yaşamına verilen öneme dikkat çektik. PKK'nın gerçek yüzünü anlattık ve bir hiç uğruna gencecik çocukların ölüme sürüklediklerini ifade ettik. İnşallah bu mesajlarımızla ciddi bir farkındalık oluştururuz." değerlendirmesini yaptı.

- "Sanal ortamda da gençlere ulaşacağız"

İçten, mektupları ilk etapta Diyarbakır'a, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'daki diğer gençlere göndereceklerini belirterek, "PKK'nın ölüm tuzaklarına karşı farkındalığı sosyal medya üzerinden de yapacağız. 'PKK'ya kanma, ölüme gitme' etiketi ile hazırladığımız görüntülü mesaj ve afişleri paylaşacağız. Böylece sanal ortamda da gençlere ulaşacağız." dedi.

Kampanyanın daha geniş bir kesime ulaşabilmesi için bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade eden İçten, özellikle yerel medyaya büyük bir sorumluluk düştüğünü vurguladı.

- Çocukları dağa kaçırılan aileler seslerini duyuramıyor

PKK'nın, çocukları zorla ve kimi zamanda kandırarak dağa çıkardığını ifade eden İçten, çocukları kaçırılan ailelerin daha önce bu konuya dikkat çekmek için Diyarbakır'da günlerce süren eylem yaptıklarını anımsattı. Ailelerin büyük bir umutla çocuklarının geri dönmesini beklediğini dile getiren İçten, şunları kaydetti:

"PKK'nın çocuk asker kullandığını Birleşmiş Milletler (BM) de doğruluyor. ABD'nin daha önce açıkladığı insan hakları raporunda, PKK'nın düzenli olarak çocukları dağa kaçırdığı ve örgütün saflarında kaç çocuk askerin bulunduğunun tam olarak bilinmediği ifade edildi. Kandırılarak dağa kaçırılan çocukların dönmesini bekleyen aileler var. Bunların çabaları tek başına yeterli olmuyor. Seslerini duyurmak istediklerinde ilk tepkiyi PKK'nın çizgisinde siyaset yapan milletvekili ve belediye başkanlarından görüyorlar. Örgüt, aileleri çocuklarını öldürmekle tehdit ediyor."

- Gençlere gönderilecek mektup

Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi'nin gençlere göndereceği mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Değerli kardeşim, Allah'ın insanlara bahşetmiş olduğu en büyük hazine 'can'dır. Dünyadaki hiçbir gücün ve servetin karşılayamayacağı bu can, aynı zamanda Allah'ın bizlere emanetidir. Bu nedenle silahlı terör örgütü PKK'nın gencecik çağında canına kast etmesine izin verme. Zorla dağa kaçırdığı gençleri ölüme terk eden örgütün kara propagandasına kanma. Akranların üniversite sıralarında geleceği için hayal kurarken, milletimizin bütünlüğüne karşı kirli tuzaklar peşinde olan örgütün planlarının bir parçası olma. Yaşam, bir hiç uğuruna ölecek kadar kıymetsiz değil. Bilakis yaşam; barış, sevgi ve kardeşlik üzerine inşa edildiğinde anlamlı olur. O zaman, PKK'ya kanmayalım ve hep birlikte yaşamımızı anlamlandıralım."

- Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi

Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi, AK Parti 24. dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten tarafından kuruldu. Toplumsal sorunlara yönelik çalışmalar yapan ve bunları kamuoyu ile paylaşan kurum; siyaset, güvenlik ve kültür alanlarında araştırmalar yürütüyor. Hareketin Başkanı Cuma İçten, Türkiye'nin dört bir tarafında düzenlediği panellerle hazırladıkları raporları paylaşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.