Pkk'ya Silah Bırakma Çağrısı

Pkk'ya Silah Bırakma Çağrısı
Çağrı, bir süredir gerginliğin yaşandığı Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde olumlu karşılandı

ŞIRNAK (AA) - PKK'ya silah bırakma çağrısı, son aylarda yaşanan izinsiz gösterilerle gündeme gelen Cizre ve Silopi'de olumlu karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP heyetiyle görüşmesinin ardından yapılan açıklama Şırnak'ta vatandaşları sevindirdi.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Süleyman Çağlı AA muhabirine, silah bırakma çağrısıyla Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesi bakımından önemli bir noktaya varıldığını söyledi.

Silahların devreden çıkarılmasının barışın ve çözüm sürecinin en stratejik hedeflerinden biri olduğunu kaydeden Çağlı, "Bu hedefe önemli ölçüde yaklaşıldığı anlaşılıyor. Çağrıdan sonra ilçedeki gerginlik büyük oranda azaldı" dedi.

Cizre'de esnaf Mehmet Eroğlu, silah bırakma çağrısının önemli olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin barışa ve huzura yönelmesini istiyoruz. Yaşanan olaylardan dolayı çok zor durumdayız. Barış ve huzurun olduğu yerde iş, yatırım çoğalır. Atılan adımların ve söylenen sözlerin sözde kalmamasını umuyoruz" dedi.

 Necmettin Özer de çağrıyı desteklediklerini belirterek, sorunun çözümü için hızlı adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Silopi'de esnaf Naci Bilen ise çözüm sürecini desteklediklerini dile getirerek, "Huzurun olması bizim için çok önemli. Herkesten sürece katkı sağlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Murat Tün de çağrının bölgeyi sakinleştirdiğini aktararak, "Esnaf olarak olayların sona ermesine çok sevindik. Desteklediğimiz sürecin devam etmesini talep ediyoruz" dedi.

- Hendekler kapatıldı

Şırnak'ta 6-7 Ekim olaylarından sonra terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların geçişini engellemek amacıyla kazılan Cizre'de 184, Silopi'de ise 40'ı aşkın hendek belediye ekiplerinin çalışması sonucu kapatıldı.

 Silopi'de dün Yenişehir, Ofis, Karşıyaka, Başak ve Barbaros mahallelerinde kurulan ve terör örgütü yandaşlarının özellikle gençlere yönelik propaganda faaliyeti yürüttükleri  iddia edilen çadırlar da belediye ekiplerince sökülmüştü.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.