"Plaj Voleybolunda Hedefler Giderek Yükseliyor"

"Plaj Voleybolunda Hedefler Giderek Yükseliyor"
- İşitme Engelli Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımı Teknik Direktörü Tunçay: "(İşitme Engelliler Olimpiyatları) Oyunlarda daha önce alınan dereceler yeterli değil diye düşünerek ve daha fazla sporcuya ulaşmak adına kadroyu geniş tuttuk" - "Oyuncu havuzumuz


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) mücadele edecek Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımı'nın teknik direktörü Ahmet Tunçay, "Oyunlarda daha önce alınan dereceler yeterli değil diye düşünerek ve daha fazla sporcuya ulaşmak adına kadroyu geniş tuttuk." dedi.

Tunçay, İşitme Engelli Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımı'nın kamp yaptığı TVF Başkent Salonu'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Antrenörler Hurşit Aktaş, Bora Şensoy ve Zeynep Göktaş'la takımı oyunlara en iyi şekilde hazırladıklarını belirten Tunçay, "Kampımız 1 hafta önce başladı. Önce sporcuların taramasını yaptık, ligden oyuncu seçtik ve Ankara kampına başladık." ifadelerini kullandı.

Kampın iki hafta süreceğini vurgulayan Tunçay, "İlk kampımızda aday kadromuz bulunuyor. Asıl kadroyu belirledikten sonra diğer kamplarımızı bu sporcularla yapacağız. Oyunlarda daha önce alınan dereceler yeterli değil diye düşünerek ve daha fazla sporcuya ulaşmak adına kadroyu geniş tuttuk." diye konuştu.


- "Güçlü takımlarla oynayacağız"


Ahmet Tunçay, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak olmasından dolayı oyunlarda hem erkeklerde hem de kadınlarda ikişer takımla yer alacaklarını hatırlattı.

Plaj voleybolunda 2012'de dünya şampiyonasında dördüncü olduklarını, bir önceki olimpiyatlarda ise çeyrek finalde elendiklerini anımsatan Tunçay, "Açıkçası plaj voleybolunda hedeflerimiz giderek yükseliyor. Oyunlarda plaj voleyboluna katılacak ülke sayısı yaklaşık 17 olacak diye biliyorum. Güçlü takımlarla oynayacağız. ABD, Ukrayna, Rusya ve Kanada gelmeleri halinde iyi takımlarla oyunlara katılacaktır. Erkeklerde ve kadınlarda 32'şer takım oyunlarda yarışacak. 7 galibiyet alan takımlar ise kürsüye çıkmış olacak. Plaj voleybolu, salona göre 3 kat daha zorlu bir branş. Elimizden geleni yaparak madalya almak için mücadele edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Tunçay, devletin tüm branşlarda olduğu gibi kendilerine de büyük destek verdiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Oyuncu havuzumuzun genişlemesi gerekiyor. Erkek takımında bir sıkıntımız yok. Kadroda genç sporcularımız ağırlıklı. Türkiye'de gerçekten yetenekli sporcularımız var. Kadınlar konusunda sıkıntımız oluyor, oyuncu bulmakta zorluk çekiyoruz. Oyuncu havuzumuzu geliştirmeye ihtiyacımız var."


- "Ev sahibi avantajını kullanmak istiyoruz"


İşitme Engelli Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımı Teknik Direktörü Ahmet Tunçay, oyunların Samsun'da düzenlenecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve bu avantajı kullanmak istediklerini belirtti.

Antalya'da yapılacak ikinci kampın ardından son kamplarını Samsun'da gerçekleştireceklerine değinen Tunçay, şunları kaydetti:

"Orada insanlarla iç içe olabilmek ve sporcularımızı oyunlara daha iyi hazırlayabilmek için son kampımız Samsun'da olacak. Türkiye Voleybol Federasyonu, her yıl Samsun'da Pro Beach Tour düzenliyor. Samsun halkı plaj voleybolunu çok seviyor. Orada bize sonsuz destek olacaklar diye bekliyorum. Ev sahibi avantajını kullanmak istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.