Plastik gözlüklerle dikkat

Plastik gözlüklerle dikkat
Eskişehirli Optisyen Nurullah Atakan Baş, plastik gözlüklerin göz sağlığına zararlı olduğuna dikkat çekerek polarize cam kullanılmasını tavsiye etti.

Etkisini artıran güneşli havalarla ilgili konuşan Eskişehirli Optisyen Nurullah Atakan Baş, plastik gözlüklerin göz sağlığına zararlı olduğuna dikkat çekerek polarize cam kullanılmasını tavsiye etti.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneşli havaların etkisi arttı. Güneş ışığının deri katmalarını geçen ultraviyole (UV) ışınlarının göz sağlığına zararlı olduğu bilinirken, kendini korumak isteyen vatandaşların polarize camlı güneş gözlüklere talepleri yoğunlaştı. Eskişehirli Optisyen Nurullah Atakan Baş ise, plastik imitasyon gözlüklerin sağlığa zarar verdiğini ve güneşin zararlı ışınlarından korunmak için polarize cam kullanılması gerektiğini söyledi. Cam renginin de çok önemli olduğuna değinen Baş, genellikle füme, kahverengi ve yeşil renklerin tercih edildiğini aktardı.

"Ucuz fiyatlara imitasyon tercih eden vatandaşlar kar ettiklerini düşünmemeli"

Eskişehir'de esnaflık yapan Nurullah Atakan Baş, polarize camların zararlı güneş ışınlarını engellemek için önemli olduğunu belirtti. Bazı polarize camların plastik ya da küçük cam sanıldığını dile getiren Baş, "Cam polarize değilse mutlaka mineral cam olmalıdır. Yoksa güneşe karşı bir koruması olmaz. Piyasada 50-100 liraya satılan imitasyon gözlüklerin güneşe karşı bir koruması yok. Hatta ekstra zararı var. Sahte gözlükler göz tansiyonuna ve farklı göz hastalıklarına neden olabilir. O malzemelerin sağlıkla ilgili bir altyapısı olmadığı için güneşin zararlı ışınlarını engellemiyor. Polarize cam bunları engeller. Ama gözlüğün rengi de önemlidir, sarı renkli bir cam çok fazla fayda etmez. En çok verdiğimiz cam renkleri füme, kahverengi ve yeşil. UV ışınları gözlerimizi yakar, kanlanma ile batma yapar ve erken görme sorunlarına neden olur. Bu yüzden vatandaşlar güneş gözlüğü alırken imitasyon tercih ettikleri zaman kar ettiklerini düşünmemeli" dedi.

Plastik gözlüklerle dikkat

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.