Pogba Rekor Bonservisle Manchester United'da

Pogba Rekor Bonservisle Manchester United'da
Manchester United, Fransız oyuncu Pogba'yı 105 milyon avroluk rekor bonservisle renklerine bağladı. İngiliz ekibi ile 5+1 yıllık sözleşme imzalayan yıldız futbolcu dünyanın en pahalı futbolcusu oldu

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen Paul Pogba'yı rekor bonservis bedeliyle renklerine bağladı.

Uzun süredir transfer listesinde bulunan 23 yaşındaki Fransız futbolcu ile 5+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıklayan Manchester United, İngiliz basınına yansıyan haberlere göre yıldız futbolcuya haftalık 220 bin sterlin ödeyecek.

Juventus Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada ise, Pogba'nın bonservis bedelinin 105 milyon avro (89 milyon sterlin) olduğu, bu ücretin İngiliz ekibi tarafından 2 yıl içerisinde kendilerine ödeneceği bildirildi. Ayrıca iki kulüp arasındaki sözleşme koşullarına göre rakamın 5 milyon avro daha artabileceği kaydedildi.

Real Madrid, 2009 yılında Manchester United forması giyen Portekizli Cristiano Ronaldo'yu 94 milyon, 2013 yılında ise Tottenham Hotspur'da oynayan Galli yıldız Gareth Bale'i 100 milyon avroya transfer ederek rekor kırmıştı.

İtalya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Juventus'ta geçen sezon 49 maça çıkan ve 10 gol, 12 asistlik performans sergileyen Pogba, sezonu lig şampiyonluğu ve İtalya Kupası ile tamamlamıştı. Siyah-beyazlı takımda son dört sezondur şampiyonluk sevinci yaşayan Fransız yıldız, 2014-15 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İtalyan temsilcisiyle final oynamıştı.

Roissy-en-Brie, Torcy, Le Havre ve son olarak 2009–2011 yılları arasında Manchester United'ın altyapısından yetişen Pogba, kırmızı-siyahlılar ile 2011 yılında profesyonel sözleşme yaptı.

2011-12 sezonunda ligde üç maçta 68 dakika, Lig Kupası'nda üç maçta 100 dakika ve UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao karşısında 27 dakika forma giyen Pogba, 3 Ağustos 2012 tarihinde Juventus ile 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Pogba, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa Milli Takımı'nın 7 maçta formasını giydi ve 1 gol kaydetti. Fransa, 23 yaşındaki futbolcunun da yer aldığı final maçında Portekiz'e uzatma dakikalarında yediği golle 1-0 yenildi.

Fransız futbolcu, mayıs ayında takımın başına Portekizli teknik adam Jose Mourinho'yu getiren Manchester United'ın, Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan ve Zlatan Ibrahimovic ile birlikte yeni sezon öncesindeki 4. transferi oldu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.