Polatlı'da yakalanan 104 kilo bombaya iddianame

Polatlı'da yakalanan 104 kilo bombaya iddianame
Ankara'nın Polatlı ilçesi kırsalında ele geçirilen ve terör örgütü PKK/KCK tarafından toprağa gömüldüğü tespit edilen 104 kilogram patlayıcı ile ilgili 2 kişi hakkında iddianame düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Polatlı ilçesi kırsalında ele geçirilen ve terör örgütü PKK/KCK tarafından toprağa gömüldüğü tespit edilen yaklaşık 104 kilogram patlayıcı ile ilgili 2 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısı tarafından düzenlenen iddianamede Osman İ. ve İsmail K. şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne yapılan ihbarda Polatlı'nın Yassıhöyük ve Üçpınarlar köyleri civarında bir erkeğin elindeki kazma ile kazı yaptığına yer verildi.

İhbarın ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, olay yerinde yaptığı araştırmada, toprağa gömülü bir şekilde, ağzı beyaz kapak ile kapatılmış 4 adet 25 litre ve 2 adet 5 litre bidon içerisinde sıvı madde bulunduğu belirtilen iddianamede, yapılan kriminal incelemesi sonucunda maddelerin patlayıcı özelliğe sahip olan 5 kilo 200 gram Anilin ve 98 kilo 500 gram nitrometan olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Olay yerini kontrol eden kişinin şüpheli İsmail K. olduğu, olay yerindeki aracın ise şüpheli Osman İ. adına kayıtlı olduğuna yer verilen iddianamede, İsmail K'nin 2014-2015 yıllarında, Osman İ'nin ise 2011-2014 yıllarında Habur Sınır Kapısı'ndan ve Atatürk Havalimanı'ndan yurda giriş çıkış yaptığının tespit edildiği kaydedildi.

Şüphelilerden İsmail K'nin terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu, şüpheli Osman İ'nin de terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği bildirilen iddianamede, İsmail K'nin patlayıcı maddelerin bulunduğu yerde kontrol ve keşif çalışması yaptığı sırada suçüstü yakalandığı belirtildi.

İsmail K'nin adresinde yapılan aramada örgütsel dokümanlar ve bir av tüfeğinin ele geçirildiğine yer verilen iddianamede, şüpheli Osman İ'nin de patlayıcı maddelerin taşınması ve olay yerinde keşfin yapılabilmesi için şüpheli İsmail K'ye aracını vererek atılı suçların işlenmesine iştirak ettiği kaydedildi.

Zanlılardan İsmail K'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", Osman İ'nin ise "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.