Uğur Özteke

Uğur Özteke

Polis Şehir Merkezinde De Olsa Pusu Atsın Ama…

Polis Şehir Merkezinde De Olsa Pusu Atsın Ama…

Bugün son günlerde sürücülerin sık sık şikayetçi olduğu ancak bizlerin can ve mal güvenliği konusunda iğneyi kendimize batırdığımız zaman lehimize olan bir durumu dile getirmeye çalışacağız. Burada devlet yani polis haklı, haklı ama bir konu düşündürücü gibi.

Malum TEDES’in devreye tam olarak girmesi ile gezici radarlarımız boşa çıktı. Bunlar boşa çıkınca da şehrin muhtelif yerlerine belli zamanlarda yeni radar uygulamaları başlatıldı. Meram güzergahını kullanan vatandaşlarımız da son zamanlarda sık sık Meram Yeni Yol’da uygulamaya başlanılan uygulamadan dert yanıyorlardı.

Biz bu şikayetlere Meram Yeni Yol’da şahit olduğumuz maddi hasarlı hatta yaralamalı kazaları örnek vererek “iyi oldu” diyorduk.

Sonra Meram Yaka tarafından Şeker Fabrikası’nın arkasından MİT binası ile kavşaktaki ekmek fırının bulunduğu bölgeye kurulan radarlar şikayet konusu oldu.

Bu radar kontrollerini meğer biz de atlıyormuşuz. Dikkatlice bakınca günün belli saatlerinde MİT binasının bulunduğu nokta ile karşı yönde de Şeker Fabrikası’nın pancar kamyonlarının çıktığı noktadaki kavşakta, ekmek fırının karşı tarafında kaldırımda bir polis otosunun olduğunu fark ettik.

Bu yolda hız limiti 50… Her ne kadar gazeteler, tv’ler 90 dese de sınır henüz 50’dir.

Artık sürücülere trafik polisleri tarafından “radar” uyarısı yapılma mecburiyeti olmadığı için kaba tabirle polis şehir içinde de olsa resmen pusu atıyor.

Atsın. Bence hiç bir mahsuru yok. Bu polisin en doğal hakkı. Herkes trafik işaret ve kurallarına uymak zorunda.

Buraya kadar her şey süper. Kimse bu uygulamayı eleştiremez. Ne var ki bizim de bu noktada polisten bir ricamız olacak. Allah rızası için bu noktaya bir de hava kararınca ekip koysalar. O noktadan geçen her üç araçtan birisi kaldırıma, yola uygunsuz park yapıyor. Hatta çift şerit. İki araç yan yana park etmiş durumda. Belediye otobüsü geçemiyor. Yolun ortasında indi bindi yaptırıyor. Yol tıkanıyor. Hatta döner kavşaktaki maddi hasarlı kaza sayısının arttığını biliyorum. Yaralamalı kazalarda oluyor. Şahidim.

Lütfen bu noktada özellikle akşam saatlerinde bir polis memuru dahi bu korkutan görüntüyü önleyebilir. Hatta istediği cezayı da yazabilir! Yazsın da…  

EMRE TEKBAŞ’A

GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

İş dünyasının genç isimlerinden TORKU Selçuk Üniversitesi Basketbol takımının yönetim kurulu üyesi Emre Bey’in ayak bilek kemiği çatlamış. Bu sakatlık yöneticilerimizin kendi aralarındaki basketbol maçında olmuş. Biz Emre Bey’e geçmiş olsun derken yöneticilerimizin parkelerdeki formunu bundan böyle yakın takibe alacağımızı da ifade ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ağlayabilmek için ille yılanlı kuyuya düşmek mi lazım? Asıl dünyanın en korkunç bir yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sancak Mahallesi’nin ara sokaklarında hız yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR