Polis Ve Jandarma Omuz Omuza Görev Yapıyor

Polis Ve Jandarma Omuz Omuza Görev Yapıyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün karşı karşıya getirmek istediği polis ve asker, yurt genelinde omuz omuza görev yapmaya devam ediyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle karşı karşıya getirilmeye çalışılan polis ve askerler, başta Ankara olmak üzere ülke genelinde omuz omuza görev yapmayı sürdürüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir içi ve dışındaki sorumluluk bölgelerinde koordineli şekilde başkentin güvenliği için çalışıyor.

Başta FETÖ'nün olası provokatif eylemleri olmak üzere her türlü terör saldırısına karşı teyakkuzda olan birimler, şehrin tüm girişlerinde oluşturulan arama noktalarında 24 saat görev yapıyor.

Kentin giriş noktalarından Eskişehir yolunda polis ekiplerince yürütülen arama ve tarama faaliyetleri sırasında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando timleri de çevre güvenliğini sağlıyor.

Plaka Tanıma Sistemi bulunan polis araçları, yaklaşan her aracın kaydına bakarak bilgilerini bilgisayar ekranına aktarıyor. Böylece araçla ilgili herhangi bir arama kaydı olup olmadığını tespit ediliyor. Yine aynı noktada ekiplerce kullanılan elektronik Genel Bilgi Tarama (GBT) cihazları ile zanlılarla ilgili işlemler hızlı ve detaylı şekilde yürütülüyor.

Tüm bu çalışmalar sırasında, görevli polislerin güvenliğinin sağlanmasına jandarma da katkı sağlıyor. Polis ekiplerinin yol kontrolleri sırasında jandarma timleri dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı bölgeyi tarıyor.

FETÖ'nün darbe girişimiyle karşı karşıya getirilmek istenen polis ve askerin yan yana görev yapması, vatandaşlarca da takdirle karşılanıyor.

Polis ve askerin tüm yurt genelinde omuz omuza görev yapmayı sürdürdüğünü belirten güvenlik yetkilileri, başta Ankara halkı olmak üzere tüm vatandaşların güvenliği ve demokratik yaşamın devamı için çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.