Polisin dağıttığı broşürler dolandırıcıları yakalattı

Polisin dağıttığı broşürler dolandırıcıları yakalattı
Konya’da kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, polisin vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla dağıttığı broşürleri gören vatandaşın ihbarı sayesinde yakalanarak gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, önceki gün işçi olduğu öğrenilen 50 yaşındaki Mustafa Ö.’yü telefonla arayan şahıslar, kendilerini polis olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin PKK ve FETÖ terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Dolandırıcılar, bankada ne kadar parası olduğunu sordukları Mustafa Ö.'nün hesabında 24 bin 850 lirası olduğunu öğrenince parayı kendilerine vermeleri halinde yardım edebileceklerini söyledi. Dolandırıcıların telefonu kapatmamasını söylediği Mustafa Ö., bunun üzerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılan ve üzerinde “Dikkat telefonla dolandırıcılığa! Polisim, askerim, savcıyım, hakimim diyerek; Telefonunuzun sim kartının kopyalanarak suç örgütlerince kullanıldığını, bunlara operasyon düzenlemek için para göndermenizi isteyenlere, kesinlikle ziynet eşyası, para göndermeyiniz ve vermeyiniz! Unutmayınız polis, asker, savcı, hiçbir kamu görevlisi sizden yaptığı hizmet karşılığında para ve ziynet eşyası istemez” yazılı broşürde gördükleri aklına gelince dolandırıcılarla görüştüğü telefonu yanındaki arkadaşına vererek başka bir telefondan polisi aradı.

Polisle işbirliği dolandırıcıları yakalattı
Dolandırıcıların, bankadaki parasını çekmesini söyledikleri Mustafa Ö., polisle işbirliği yaparak parayı çekmek için bankaya gitti. Bu sırada dolandırıcıyla telefonda konuşan Mustafa Ö., banka görevlisiyle görüştüğü anları dolandırıcıların duymasını sağladı. Dolandırıcılar, banka görevlilerinin Mustafa Ö.’ye bu 'parayı ne için çekiyorsunuz' diye sorarlarsa 'ev alacağım, arsa alacağım ya da borcum var' şeklinde cevap vermesini istedi. Mustafa Ö.’nün bankadan parayı çektiğine inanan dolandırıcılar Mustafa Ö.’nün çektiği parayı merkez Selçuklu İlçe Belediyesinin önüne getirmesini istedi. Bu sırada Mustafa Ö.’yü oyalayan dolandırıcılar, şehrin farklı noktalarında adresler vererek Mustafa Ö.'nün oraya gitmesini istedi. Dolandırıcılar en sonunda Ankara Caddesi üzerinde bulunan Şehitlik önüne gelmesini istedikleri Mustafa Ö.yü takibe aldı. Dolandırıcıların Mustafa Ö.’yü tespit etmek için oturması, sağ elini havaya kaldırması gibi komutlar verdiği öğrenildi. Şahıslar Mustafa Ö.’den parayı cadde üzerine bırakarak gitmesini istedi. Bunun üzerine Mustafa Ö. içi kağıt gazete parçalarıyla dolu poşeti cadde üzerine bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Mustafa Ö.’nün gittiğini gören dolandırıcılar içi para dolu olduğunu düşündükleri poşeti almaya geldikleri esnada cadde üzerinde kendilerini bekleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince suçüstü yakalandı. Polis ekiplerince yakalanan şahıslardan İbrahim D. (19) ve yaşı küçük olan Suriye uyruklu Ali H. (17) sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.
Şüphelilerden yaşı küçük olan Ali H., Çocuk Şube Müdürlüğündeki ifadesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen İbrahim D. ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.