"Polislik soruları elimizde, talep etmeniz halinde verebiliriz"

"Polislik soruları elimizde, talep etmeniz halinde verebiliriz"
Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bilgisine başvurulan iş adamı İ.T, yurt dışı gezileri ve katıldığı toplantılardaki gözlemlerini anlattı

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bilgisine başvurulan iş adamı İ.T, iş yerine yapılan bir ziyarette "Yakınlarınızdan polis olmak isteyen varsa, şu an polislik sınavlarında sorulacak olan sorular elimizde. Talep etmeniz halinde verebiliriz, bilginiz olsun." şeklinde konuşmalar geçtiğini öne sürdü.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 5 ay önce ifadesine başvurulan İ.T, katıldığı yurt dışı gezileri ve toplantılarla ilgili gözlemlerini anlattı.

İ.T, Fetullah Gülen yapılanmasının yurt dışı gezileri ve toplantılarına katıldığını belirtti. Gülen yapılanmasıyla 2005'te tanıştığını aktaran İ.T, katıldığı toplantılarda bir süre sonra sadece Fetullah Gülen'in kitaplarından bölümler okunmaya başlandığını ifade etti.

"Polislik sınav soruları elimizde"

İ.T, FETÖ mensuplarının iş yerine yaptığı bir ziyarette "Yakınlarınızdan polis olmak isteyen varsa, şu an polislik sınavlarında sorulacak olan sorular elimizde. Talep etmeniz halinde verebiliriz, bilginiz olsun" gibi konuşmalar geçtiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bu anlattığım konu o günün şartlarında bana çok rahatsız edici gelmedi çünkü kamuoyunda polis tarafından rüşvet alındığına dair bir algı vardı. Bu şekilde 'Dindar insanların emniyete girmesi iyi olur' gibi bir kanıya kapıldım. Zaman içerisinde gördüm ki Fetullah Gülen yapılanmasının başta emniyet gibi önemli kurumlarda yerleşmesi ve örgütlenmesinin benim düşündüğüm gibi safiyane bir niyetten dolayı değil, farklı kötü niyetlere hizmet etme maksadıyla gerçekleştirilmiş. Bir araya geldiğim iş adamlarının yanında sık sık bu Fetullah Gülen yapılanmasına karşı olan olumsuz düşüncelerimi söylemişimdir. Soner Cesur'un (FETÖ soruşturmasından aranıyor) 17-25 Aralık sürecinden sonra 'Recep Tayyip Erdoğan inlerimize gireceğini söylüyor. Kolay mı inlerimize girmek. Kolaysa gelsin girsin' şeklinde piyasada posta koyar tarzda ifadeleri kulağıma geldi. Bunları gerekli mercilere iletmiştim. Fetullah Gülen Yapılanması içerisinde aktif rolü olan Soner Cesur'un bu yapının para kasası olduğunu, un fabrikalarını kapatıp yurt dışına aktarmaya çalıştığını duydum."

Kendisinden "cemaat"e maddi yardım talebinde bulunulduğunu ifade eden İ.T, "İş yerime 3-4 farklı hocayla geliniyor, sürekli cemaatin yaptığı hizmetlerden bahsedilerek yüklü miktarda maddi destekte bulunmam için çaba sarf ediyorlardı." dedi.

Örgüt üyelerinin, "himmet toplantıları"nda bağış yapıyormuş gibi davranıp iş adamlarından çok yüksek meblağları almak için teşvikte bulunduklarını duyduğunu anlatan İ.T, bir başka ziyaret sırasında "İl Emniyet Müdürlüğünün ellerine geçtiği" şeklinde bir beyanda bulunulduğunu iddia etti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum