Polisten Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı

Polisten Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, kent genelinde kurdukları stantlarda özellikle telefon dolandırıcılarına...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, kent genelinde kurdukları stantlarda özellikle telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

TDP Şube Müdürlüğü, Feshane Kültür Merkezi, Maltepe Park Alışveriş Merkezi, Beyazıt Kitap Fuarı ve Ümraniye Meydan Park Alışveriş Merkezi'nde açılan stantlarda vatandaşları bilgilendirme çalışması yapıyor. Evden ve iş yerinden hırsızlık, ATM ve telefon dolandırıcılığı gibi konularda vatandaşları uyaran polisler broşür dağıttı.

Özellikle cep telefonu dolandırıcılarına karşı vatandaşları bilgilendiren görevliler, hiçbir devlet görevlisi veya polisin para istemeyeceğini, cep telefonundan arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan, para veya kredi kartı bilgilerini isteyenlere itibar edilmemesini kaydetti.

Vatandaşların hırsızlara ve dolandırıcılara karşı duyarlı olmasını isteyen polisler, kapıya gelerek kendisini asker ve polis gibi tanıtan şahıslardan mutlaka kimlik sormalarını, çağrılmadan gelen ve tüpçü, sucu, postacı olduğunu söyleyen kişilere kesinlikle kapı açmamaları gerektiğini hatırlattı.

TDP Şube Müdürlüğü yetkilileri, şehrin huzur ve güvenliğine katkıda bulunmayı amaçladıklarını, halkın güvenlik açısından bilgilendirilmesini önemsediklerini ve çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Stantların 17 Temmuz Cuma gününe kadar açık olacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.