Polonya Başbakanı Szydlo:

Polonya Başbakanı Szydlo:
“Sığınmacı krizi Avrupa’da değil Suriye’de çözülmeli”

VİLNİUS (AA) - Polonya Başbakanı Beata Szydlo, “Sığınmacı krizi Avrupa’da değil Suriye’de çözülmeli” dedi.

Polonya haber ajansı PAP’a açıklamada bulunan Szydlo, Polonya’nın Suriye’dekiler ile Suriye’nin komşu ülkelerindeki sığınmacılar için üç milyon avro ek yardımda bulunacağını değerlendirdi.

Szydlo, “Polonya hükümeti, Suriye’deki sorunların çözümünü destekleyen ülkelere katılmaya karar verdi. Sığınmacı krizinin Avrupa Birliği (AB) dışında çözülmesinin açık bir destekçisiyiz. Sığınmacı krizi Avrupa’da değil Suriye’de çözülmeli” ifadelerini kullandı.

Polonya’nın sadece Suriye’ye değil aynı zamanda Lübnan ve Ürdün’e insani yardım yaptığını vurgulayan Szydlo, “AB’nin dış sınırlarının güçlendirilmesini destekliyoruz. Ortaya çıkan sorunları çözmek için girişimde bulunanlara her türlü yardımcı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan 2010 yılında Rusya'nın Smolensk Havaalanı yakınında Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve 95 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili soruşturmanın yeniden başlatılacağına ilişkin Szydlo, “Smolensk felaketi açıklığa kavuşturulmalı. Halen bu trajedinin nedenleri bilinmiyor" dedi.

Kazanın soruşturuşturulmasında Rusya ile temasta olacaklarını ifade eden Szydlo, “Rus tarafı ile işbirliği hiçbir zaman kolay olmamıştı ve kolay olmayacak. Diplomatik hattı ile bir anlaşmaya varılmalı. Bize ait olan şeyi almalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.