Polonya Savunma Bakanı Macierewicz:

Polonya Savunma Bakanı Macierewicz:
"Ukrayna, NATO'ya çok yaklaşmıştı ancak daha sonra engellendi. Eğer bunu başarabilseydik şimdi Ukrayna işgal olunmazdı"

VİLNİUS (AA) - Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, ülkesinin Ukrayna'nın NATO'ya üye alınması için çaba sarfettiğini ancak bunun başarılamadığını belirterek, "Ukrayna, NATO’ya çok yaklaşmıştı, ancak daha sonra engellendi. Eğer bunu başarabilseydik şimdi Ukrayna işgal olunmazdı." dedi.

Polonya kamu televizyonu TVP'ye konuşan Macierewicz, Rusya'nın Ukrayna'da sergilediği agresif tutumunun uluslararası bir suç olduğunu ve Avrupa'ya büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.

Macierewicz, "Tüm Avrupa ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasını Avrupa'da barışın ihlali olarak görüyor. Bu, gerçek bir saldırıdır. Kırım'ı işgal ettiler, Donbas’ın bir kısmını işgal ettiler." değerlendirmesinde bulundu. Macierewicz Avrupa ülkelerinin Ukrayna’nın maruz kaldığı saldırıyı yeterince gündeme getirmediğini de savundu.

Polonya'nın Ukrayna'yı NATO'ya dahil etmek için çaba sarfettiğini hatırlatan Macierewicz, "Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin çabalarıyla Ukrayna, NATO'ya çok yaklaşmıştı, ancak daha sonra engellendi. Eğer bunu başarabilseydik şimdi Ukrayna işgal olunmazdı." diye konuştu.

NATO kuvvetlerinin, Avrupa'ya olası bir tehdit durumunda düşmana yanıt vereceğini belirten Macierewicz, "Rusya'nın sadece hibrid değil, tüm savaş taktiklerine hazırlıklı olmalıyız" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.