Polonya'da Ab Yanlısı Gösteriler

Polonya'da Ab Yanlısı Gösteriler
Binlerce Polonyalı, AB'nin 60. yılında destek yürüyüşü yaptı

VARŞOVA (AA) - Polonya'da binlerce kişi, Avrupa Birliği (AB) yanlısı gösteri düzenledi.

Ülkenin başkenti Varşova ve diğer kentlerinde toplanan binlerce Polonyalı, birliğin kurucu anlaşması kabul edilen 1957 tarihli Roma Anlaşması'nın 60. yıl dönümünde, AB'ye destek yürüyüşü yaptı.

"Seni Seviyorum, Avrupa" sloganıyla düzenlenen yürüyüşlerde, ülkedeki ulusalcı iktidar da protesto edildi.

AB marşı ve Polonya ulusal marşının söylenmesiyle başlayan yürüyüşlerde, "Polonya'nın yeri AB'dir" sloganları atıldı.

AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları, 10 Mart'ta iki günlük zirve için Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanmıştı. Bu toplantıda birliğin önde gelen ülkeleri "çok vitesli" bir yapıyı desteklerken, Doğu Avrupa ülkeleri buna, farklı gruplaşmalar oluşturacağı gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

Polonya Başbakanı Beata Szydlo, çok vitesli Avrupa senaryosunda Doğu Avrupa ülkelerinin geride kalacağı gerekçesiyle buna karşı olduğunu söylemişti.

Szydlo, daha önce Roma'da bugün düzenlenen zirvede İngiltere'nin birlikten ayrılmasından sonra AB'nin izleyeceği yolu belirleyen "Roma Bildirgesi"ni ülkelerine ters düşmesi durumunda imzalamayacağını açıklamıştı. Zirve arifesinde kararını değiştiren Szydlo, bugün yayımlanan bildiriyi imzaladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.