Portekiz'de taksiciler Uber'i protesto etti

Portekiz'de taksiciler Uber'i protesto etti
MADRİD (AA) - Özel araç ve taksi çağırma uygulaması Uber, Portekiz'in büyük kentlerinde taksiciler tarafından protesto edildi.Lizbon, Porto, Faro gibi...

MADRİD (AA) - Özel araç ve taksi çağırma uygulaması Uber, Portekiz'in büyük kentlerinde taksiciler tarafından protesto edildi.

Lizbon, Porto, Faro gibi büyük kentlerde bugün yapılan eylemlere 6 bin 500'den fazla taksicinin katıldığı bildirildi.

Protestoların en büyüğü başkent Lizbon'da olurken, yaklaşık 4 bin taksicinin sabah saat 09.00'da şehir merkezinde toplanarak araçlarıyla ilk havalimanına gittiği, daha sonra da eylemlerini Portekiz Meclisi'nin önünde sonlandırdığı belirtildi.

Trafiği yavaşlatan taksicilerin eylemine karşı polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklanırken, Porto'da Uber hizmet veren bir araca yapılan saldırı dışında ciddi bir olayın yaşanmadığı kaydedildi.

Portekiz Taksiciler Federasyonundan yapılan açıklamada "Ulaşımla ilgili internetteki uygulamalara karşı değiliz. Sadece birine, Uber'e karşıyız. Çünkü yasal ve mali konularda herkes için zorunlu olan sorumlulukları yerine getirmiyorlar. Sadece Uber'e özgü kural yapılmaz. Herkes için uygulanan kuralları Uber de yerine getirmelidir." denildi.

Verilen bilgilerde, Uber'in Portekizli taksicilerin toplam kazancını yüzde 20 oranında düşürdüğü bildirildi.

Portekiz hükümeti yetkilileri ise Uber ile ilgili ortak tavır takınılması için Avrupa Birliği'nin alacağı kararı beklediğini söyledi.

Portekiz'de taksiciler Eylül ve Şubat aylarında da Uber'e karşı Lizbon Havalimanı'nda eylemler yapmıştı. Portekiz Sivil Mahkemesi tarafından Uber yasa dışı ilan edilse de ülkede hizmet vermeye devam ediyor. Portekiz basınında yayınlanan anketlerde halkın yüzde 72,3'ünün Uber uygulamasından yana olduğu görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.