Poşetli Dede’nin yeğeninden iki günde iki farklı açıklama

Poşetli Dede’nin yeğeninden iki günde iki farklı açıklama
'Poşetli Dede' Mehmet Keleş’in yeğeni olduğu iddia edilen Hüseyin Yar, Konya'da ''1,5 milyon lirayı Mevlana Müzesi’ne bağışlayacağız'', Çorum'da, ''Kardeşlerine ve evlatlarına eşit şekilde paylaştırılacak.

"Poşetli Dede” Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar’ın Konya’da cenazeyi teslim aldıktan sonraki açıklamaları ile bugün Çorum’da cenaze töreni sonrasında yaptığı açıklamalar arasındaki fark dikkat çekti.

KONYA'DA: PARA MEVLANA MÜZESİ'NE BAĞIŞLANACAK

“Poşetli Dede” Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, Konya’da cenazeyi teslim aldıktan sonra yaptığı açıklamada, dayısının banka hesabında olan parayı bağışlayacaklarını belirterek,"Banka hesabında 1,5 milyon liraya yakın para çıkmış. Onu da Mevlana Müzesi'ne bağışlayacağız. Bu konuda, akrabalarının hepsini bir araya getirip razı edeceğim. Çünkü burada kazandı, burada kaybetti..." demişti.

ÇORUM'DA: PARA VARİSLER ARASINDA BÖLÜŞTÜRÜLECEK

Hüseyin Yar bugün Çorum’daki cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada ise dayısı Mehmet Keleş'in banka hesaplarında bir milyondan fazla parası olduğunu öğrendiklerini, paranın bir kısmı ile hayır yapmak, diğer kısmını da varisleri arasında bölüştürmek istediklerini söyledi.

Yar, “Hesabında 1 milyon liranın üzerinde para olduğunu öğrendim. Savcımız bu konuda bana bilgi verdi. Cenaze işlemleri bittikten 10 gün sonra bunlar noter aracılığıyla gün yüzüne çıkacak.Kardeşlerine ve evlatlarına eşit şekilde paylaştırılacak. Ancak paranın bir miktarı da hayır olarak köyümüz için kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok, bir morg yapıp onun adını koyacağız, mevlit okutacağız. Köyün su sıkıntısını çözeceğiz. Bunlar onun hayrı olacak."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum