Postmodern Jukebox, Ankara'da sahne alacak

Postmodern Jukebox, Ankara'da sahne alacak
İnternet fenomeni müzik grubu Postmodern Jukebox, Avrupa turu çerçevesinde 4 Haziran'da Ankara'da konser verecek- Grubun ODTÜ Vişnelik'teki konserinin biletlerinin ön indirimli satışı, bugünden başlayarak 28 Mart'a kadar sürecek

ANKARA (AA) - Ankara, internet fenomeni Postmodern Jukebox müzik grubunu ağırlamaya hazırlanıyor.

Youtube üzerinde 1,7 milyon takipçi sayısına sahip Postmodern Jukebox, 4 Haziran'da ODTÜ Vişnelik'te konser verecek.

Konser biletleri, ön indirimli olarak satışa sunuldu. Ön indirimli biletler, 28 Mart'a kadar satışta kalacak.

Videoları 400 milyondan fazla kişi tarafından izlenen grup, klavyede Scott Bradlee, bateride Chip Thomas, bas gitarda Adam Kubota ve kemanda Stephanie Prive ile çalınan temaya göre sıklıkla değişen vokalistlerden oluşuyor.

Grup, özellikle pop şarkılarını 1930 ile 1950 yılları arasındaki müzik türlerine uyarlayarak yaptığı yorumlarla tanınıyor.

Bradlee'nin 2013'te başlattığı Postmodern Jukebox projesiyle eski ile yeniyi harmanlayan grup, yorumlarında popseverlerce çok bilinen şarkılara odaklanıyor.

- Kısa sürede internet fenomeni oldular

Grubun ilk kez kitlelere ulaşması, Robyn Adele Anderson ile kaydettikleri, pop sanatçısı Macklemore'un müzikseverlerin dilinden düşürmediği "Thrift Shop" adlı eserini 1930'ların caz stilinde yorumladıkları videoyla oldu.

Videonun bir gecede 100 bini aşkın izleyici çekmesi üzerine grup, dikkatleri üzerine topladı. Çok takip edilen internet sitelerinin ön sayfalarında videoya yer vermesiyle hafta sonunda 1 milyon izleyiciye ulaşan grup, böylece bir anda internet fenomeni haline geldi.

Bradlee'nin kurduğu Postmodern Jukebox grubu da müzik otoritelerinin övgüsünü kazandı.

Postmodern Jukebox'ın, müzik grubu Puddles Pity Party ile Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde'un "Royals" adlı şarkısını hüzünlü bir palyaçonun seslendirdiği balat haline getirerek yaptığı yorum da büyük ilgi gördü.

George Michael'ın ünlü "Careless Whisper" adlı parçası ile Game of Thrones televizyon dizisinin jenerik müziğini grupla caz türünde yorumlayan Dave Koz ve "The End of the World şarkısının "uzay caz" türünde çalınmasına katılan Nika, grubun öne çıkan müzisyenleri olarak görülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.