Potada şampiyon Fenerbahçe

Potada şampiyon Fenerbahçe
Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin altıncı maçında Anadolu Efes'i 91-70 yenerek seride durumu 4-2'ye getirdi ve 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin altıncı maçında Anadolu Efes'i 91-70 yenerek seride durumu 4-2'ye getirdi ve 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

Son çeyrekte Anadolu Efes, üçüncü periyodun sonunda bulduğu seriyi 20-0'a çıkardı ve 34. dakikada farkı 20 sayıya indirdi: 78-58. Maçın kalan bölümünde Anadolu Efes'in maça ortak olmasına izin vermeyen Fenerbahçe, sahadan 91-70 galip ayrılarak 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinde Anadolu Efes'i 4-2'yle geçen Fenerbahçe, tarihinin 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Ülker Sports Arena'da serinin altıncı maçında sarı-lacivertliler farklı bir skor elde etti. Taraftarının desteğini arkasına alan Fenerbahçe, sahadan 19 sayı farkla 91-70 galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Tarihinde ilk lig zaferini 1990-1991'de yaşayan Fenerbahçe, 2006-2007, 2007-2008, 2009-2010, 2010-2011, 2013-2014'ten sonra 2015-2016 sezonunu da şampiyonlukla tamamladı.

Fenerbahçe, son 10 sezonda ise 6 şampiyonluk alarak önemli bir başarıya imza attı.

Anadolu Efes'i finalde 3. kez geçti

Fenerbahçe, 5. kez finalde karşılaştığı lacivert-beyazlıları 3. kez geçerek şampiyon olmayı başardı.

Rakibini 2006-2007 ve 2009-2010 sezonlarında final serisinde mağlup eden sarı-lacivertliler, bu sezon da rakibine geçit vermedi.

Anadolu Efes'in hasreti sürüyor

Anadolu Efes'in şampiyonluk hasreti 7 sezona çıktı.

Türkiye'nin en üst düzey basketbol liginde, 13 defayla en fazla şampiyon olan ekibi unvanını elinde tutan lacivert-beyazlılar, en son 2008-2009'da şampiyonluğa uzanmıştı. Söz konusu sezonda lacivert-beyazlılar Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünde Fenerbahçe'yi finalde 4-2 yenerek şampiyon olmuştu.

O tarihten sonra 4 kez finalde yer alan Anadolu Efes, iki kez Fenerbahçe'ye birer kez de Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş'a finalde kaybetti.

Çifte kupayla kapattı

Fenerbahçe sezonu çifte kupayla kapattı.

Başantrenör Zeljko Obradovic yönetimindeki sarı-lacivertli takım, tarihi bir sezonu geride bıraktı. Spor Toto Türkiye Kupası'nı Darüşşafaka Doğuş'u yenerek müzesine götürerek sezonun ilk kupasını alan sarı-lacivertliler, ligde şampiyonluğa da ulaşarak çifte zafer yaşadı.

Sarı-lacivertli takım bu sezon THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde final oynama başarısı da gösterdi.

Obradovic'in 14. şampiyonluğu

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, kulüp kariyerinde yerel liglerdeki 14. şampiyonluğunu elde etti.

Sarı-lacivertlilere 2013 yılında gelen tecrübeli başantrenör, daha önce Panathinakos'la Yunanistan'da 11, Partizan'la Yugoslavya'da bir kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Fenerbahçe'yle ilk sezonunda da bu sevinci tadan Obradovic'in takımı, geçen sezon play-off yarı finalinde elenmişti. Obradovic, bu sezon Fenerbahçe'yle şampiyonluk sayısını 2'ye çıkararak toplamda 14. zaferine ulaştı.

Ülker Sports Arena'da seri sürdü

Fenerbahçe'nin sahasındaki yenilmezlik serisi 32 maça çıktı.

Sarı-lacivertliler Spor Toto Basketbol Ligi'nde 19, THY Avupa Ligi'nde ise oynadığı son 13 maçı da galip bitirmeyi başardı. Fenerbahçe sahasındaki son mağlubiyetini 26 Ekim 2015 tarihinde Torku Konyaspor'a karşı almıştı.

Taraftarlar şampiyonluk coşkusunu yaşadı

Sarı-lacivertli taraftarlar Ülker Sports Arena'nda tribünlerin tamamını doldurarak şampiyonluk coşkusunu yerinde izledi.

Karşılaşmada taraftarlar, maç boyunca takımlarına büyük destek oldu. Taraftarlar, maçtan sonra da oyuncular ve başantrenör Zeljko Obradovic için uzun süre tezahüratlarda bulundu.

Fenerbahçe şampiyonluk kupasını aldı

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, kupasını aldı.

Sarı-lacivertli basketbolcular ve teknik heyet, saha ortasına kurulan platforma adları tek tek söylenerek çağrıldı. Görsel şovun da yapıldığı törende taraftarlar basketbolcuların isimlerini büyük bir coşkuyla söyledi. Taraftarlar özellikle takımın Sırp başantrenörü Zeljko Obradovic'e büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını kaptan Melih Mahmutoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı. Melih, kupayı havaya kaldırdığında salonda büyük bir coşku yaşandı.

Kupa töreninden sonra uzun bir süre sarı-lacivertli basketbolcular ile taraftarlar ortak tezahüratlar yaptı.

Fenerbahçeli basketbolcular, Sırp başantrenörü havaya fırlatması taraftarların büyük alkışını aldı.

En Değerli Oyuncu Datome

Finalin En Değerli Oyuncusu (MVP) Fenerbahçe'nin İtalyan yıldızı Luigi Datome oldu.

Karşılaşmayı 20 sayıyla tamamlayan Datome, gazeteciler tarafından verilen oyla MVP seçildi. Datome ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Erdenay'ın elinden aldı.

Anadolu Efes alkışlandı

Sarı-lacivertli taraftarlar, sezonu ikincilikle tamamlayan Anadolu Efes'i madalya töreninde alkışladı.

Anadolu Efesli basketbolcular da taraftarların alkışlarına aynı şekilde karşılık verdi.

Bakan Kılıç, Fenerbahçe'yi tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes'i 4-2 ile geçerek 2015-2016 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe'yi tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Kılıç tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nı kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen basketbolcuları, teknik kadroyu, yönetimi ve sarı-lacivertli camiayı tebrik ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.