Potanın Pes Etmeyen Yıldızı

Potanın Pes Etmeyen Yıldızı
- Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı oyuncusu Köse:- "Hedefim A Milli Takım ve Amerika'da oynamak"


İSTANBUL (AA) - Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı'nın, 20 yaşındaki başarılı oyuncusu Ecrin Köse, hedefinin A Milli Takım'da ve Amerika'da oynamak olduğunu belirtti.

Milli Takım'ın, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıklarına Ramazan Bayramı için verdiği arada Samsun'daki ailesini ziyaret eden Ecrin Köse, üç yıldır Kadınlar Birinci Ligi'nde oynadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Başlarda konuşanlarla basketbol oynarken zorlandım. Takımla iletişimde sıkıntılar yaşıyor, hocamın dediklerini anlamıyordum. Takımdan bir arkadaşım bu konuda bana destek oluyor. O sayede hocayla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Zamanla birbirimize alıştıkça da bu iletişim eksikliği ortadan kalkıyor. Hedefim A Milli Takım ve Amerika'da oynamak."

Üçlük atmayı sevdiğini ve bire birde çok iyi olduğunu vurgulayan Ecrin, "Takımla günde iki saat antrenmanımız oluyor. Bireysel olarak ise vücudumu geliştirmek için 2-3 saat güç, kondisyon ve fitness antrenmanları yapıyorum. Basketbolda başarılı olmak için bunlar çok büyük etkenler." sözlerine yer verdi.

9 aylık bebekken geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybeden Ecrin, cihazla kısmen duyabiliyor ve aldığı eğitimler sayesinde ailesiyle işaret dili kullanmadan anlaşabiliyor.

Öğretmeninin yönlendirmesiyle 9 yaşında basketbola başladığını anlatan Ecrin, 14 yaşında Samsun Basketbol Kulübünde oynamaya başladığını dile getirerek, "O günden bu yana basketbola tutku ile bağlıyım. Şu an 55 Gençlik ile Kadınlar Birinci Ligi'nde mücadele ediyorum." açıklamasını yaptı.


- "Basketbol sahasından ayrılamıyorum"


Çocuk yaşta Samsun Doğupark'taki potalarda basketbol oynamaya başladığını belirten Ecrin, "Tek kız bendim. Hep erkeklerle oynuyordum. Düştüğümde ya da faul olduğunda tekrar ayağa kalkıyordum. Pes etmiyordum. Annem ve babam beni burada izliyordu. Hadi eve gidiyoruz dediklerinde 'Hayır gitmek istemiyorum' diyordum. Sıcak da olsa ayrılmıyordum." sözleriyle basketbol sevgisini anlattı.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde antrenörlük okuyan Ecrin Köse'nin başarıları da göz dolduruyor. Yıldız adayı basketbolcunun madalyaları, kupaları ve MVP (En Değerli Oyuncu) ödülleri odasını süslerken, uluslararası düzeyde de 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda aldığı gümüş madalya ve sayı kraliçeliği başarısı bulunuyor.

- Curry'ye hayran


Ecrin, basketbolda beğendiği sporcuları ise şu sözlerle açıkladı:

"Kadın basketbolda Işıl Alben'i, erkek basketbolda Kerem Tunçeri'yi, NBA'de de Stephan Curry ve Derrick Rose'u beğeniyorum."


- "Pes etmek yok"


2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Samsun'da yapılacak olmasının kendileri için avantaj olduğunu dile getiren Ecrin, "Bu avantajı en iyi şekilde kullanmalıyız. Hedefimiz çok büyük. Birinci olmak için sahaya çıkacağız. Türkiye'nin desteğine inancım tam. Bizim işimiz bırakmamak, sonuna kadar savaşmak. Kazanmak veya kaybetmek önemli değil. Önemli olan savaşmak. Pes etmek yok mücadeleye devam." diyerek sözlerini tamamladı.








Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.