Prizren Başkonsolosluğu bayrak çekme töreni

Prizren Başkonsolosluğu bayrak çekme töreni
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Kosova Başbakanı Mustafa’nın katılımıyla Prizren Başkonsolosluğunun bayrağı göndere çekildi

PRİZREN (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kosova Başbakanı İsa Mustafa’nın katılımıyla Prizren Başkonsolosluğunun bayrağı göndere çekildi.

Törene Kurtulmuş ve Mustafa’nın yanı sıra Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Çevre Bakanı Fedid Agani, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Prizren Başkonsolosu Selen Evci, Kosova milletvekilleri ile çok sayıda Kosovalı Türk ile Türkiye vatandaşları katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Kurtulmuş ve Mustafa, başkonsolosluğun bayrağını göndere çekerek törene katılanları selamladı.

Prizren'deki ilk ve tek başkonsolosluk olan Türkiye Başkonsolosluğunun faaliyetleri hakkında bilgi alan Kurtulmuş ve Mustafa daha sonra Halveti Tekkesi’ni ziyaret etti.

Kosova Başbakanı'nın ayrılmasının ardından Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restorasyonu tamamlanan Emin Paşa ve Sinan Paşa camilerini gezdi.

Kurtulmuş, Prizren çarşı esnafını da ziyaret edip, kendisine yoğun ilgi gösteren Kosovalı Türklerle sohbet etti.

Kurtulmuş, Prizren’de bulunan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığını da ziyaret etti. Kurtulmuş, Sultan Murat Kışlası’nda Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Hava Savunma Kurmay Albay Saim Bağcı’dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.