Prof. Dr. Gümüş Kütüphanesini Selçuk’a Bağışladı

Prof. Dr. Gümüş Kütüphanesini Selçuk’a Bağışladı
Selçuk Üniversitesi’nin eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Gümüş, aralarında kendi kitaplarının bulunduğu kütüphanesini Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi’ne bağışladı

1983-1988 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde yardımcı doçent ve ardından da doçent olarak görev yapan Prof. Dr. Hüseyin Gümüş, Selçuk Üniversitesi’nde bölüm başkanı,  Yabancı Diller Bölümü Koordinatörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Şimdi ise Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Gümüş, dil eğitiminde hem öğrenciler hem de öğretim üyeleri için kaynak olabilecek yaklaşık 2600 kitabını Selçuk Üniversitesi’ne bağışladı.  

BAĞIŞLANAN 1500’E YAKIN KİTAP RAFLARDA YERİNİ ALDI 

Dil öğretmeni olacak öğrencilere ve alanda araştırma yapacak olan araştırmacılara önemli bir kaynak olacağını söyleyen Prof. Dr. Gümüş, “Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi’ne bağışladığım kitaplar kendi kütüphanemin kitaplarıdır. 46 yıl süreyle hep üniversite bünyesinde görev yaptım. Kendi formasyonumu tamamlamak, öğrencilere daha faydalı olabilmek için alanımla ilgili kaynakları kendi imkanlarımla temin etmeye çalıştım. Filoloji dendiği zaman sadece dil öğreten bir birim akla gelmektedir. Fransız Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı ve eğitim fakültelerindeki yabancı diller hep bu kanaat altında değerlendirilmektedir. Maalesef çok yanlış bir düşünce. Bu bakımdan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesine bağışlamış olduğum yaklaşık 2600 kitabım bir dil öğretmeninin,  bir üniversite öğretim üyesinin kütüphanesinde bulunması gereken kitaplardır. Kendi kültür ve edebiyatımızla ilgili kitaplar olduğu gibi kendimize meslek olarak seçtiğimiz dilin kültürüne,  edebiyatına ve dil öğretim yöntemlerine yönelik kitaplar da vardır.” dedi. 

“KÜTÜPHANEMİ ARILARIN BAL TOPLADIĞI GİBİ TOPLADIM”

Selçuk Üniversitesi’nin üzerinde derin bir etkisinin olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Gümüş, “Konya tarih, kültür, edebiyat,  felsefe, tefekkür gibi açılardan bir kavşak noktasıdır. Selçuk adını taşıyan bir üniversitenin bu şehirde bulunması bir tesadüf değildir. Mevlana ve Şemsi Tebrizi’nin Konya’da olması bir tesadüf değildir. Ayrıca Selçuk Üniversitesi’nin benim üzerimde derin bir etkisi vardır.  Öğrenciliğimle birlikte 50 yıldır arıların çiçeklerden bal toplaması gibi topladığım kitapların bu üniversitenin kitaplığında bulunması, kaynak arayanlara az da olsa yardımcı olurum düşüncesi bana huzur verecektir. Kütüphanemin bağışlanması konusunda şahsıma gösterdikleri anlayıştan ve kitapların nakledilmesinde yardımlarından ve nazik davranışlarından dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Öztürk’e minnet ve teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

DR. ÖZGÖKMEN, “DİL EĞİTİMİ AÇISINDAN ÇOK DEĞERLİ KİTAPLAR”

Prof. Dr. Hüseyin Gümüş’ün bağışının kütüphane için çok değerli olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Dr. Ali Özgökmen, “Bağışlanan kitaplar dil eğitimi açısından çok değerli kitaplardır. Sayın Prof. Dr. Hüseyin Gümüş’ün kendi kitaplarının da bulunduğu ve yıllarca biriktirdiği eserlerini üniversitemizle paylaşması bizim açımızdan çok önemli. Bu alanda üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimiz ve alanda akademik çalışma yapan öğretim üyelerimiz açısından değeri büyüktür. Üniversitemiz adına kendisine şükran  borçluyuz.” dedi.  

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.