Prof. Dr. Osman Okka'ya ahde vefa

Prof. Dr. Osman Okka'ya ahde vefa
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka’nın babası Prof. Dr. Osman Okka’ya profesörlükteki otuzuncu yılı dolayısıyla Selçuk Üniversitesi’nce ‘Ahde Vefa’ programı düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Keykubad Köşkü’nde düzenlenen programda, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin söz alarak, “Rütbelerin en yükseği ilim rütbesidir. Çünkü kişinin kendi gayret ve çabasıyla elde ettiği bir birikimdir. Bu nedenle ilim adamı olmak ve ilim rütbesini taşıyor olmak her zaman takdir edilmeyi itibar göstermeyi hak eden bir durumdur” dedi.

Prof. Dr. Osman Okka ise, eğitimde gelinen noktaya değinerek, “Asistan olduğum yıllarda Konya’da bir sevinç havası yaşatmıştı. Şimdi ise görüyorum ki profesör sayısı arttı. Artık Türkiye’nin her yerinde birer Osman Okka yetişiyor. Milletimiz yine lider olma vasfını taşıyarak kıtalar üzerinde bayraklar taşımayı nasip edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Program daha sonra Prof. Dr. Osman Okka adına verilen kahvaltı ve hediye takdimi ile sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.