Uğur Özteke

Uğur Özteke

Prof. Hakkı Hoca “iyi adamdı”

Prof. Hakkı Hoca “iyi adamdı”

Bugün yarın Selçuk Üniversitesi’nin yeni rektörü belli olacak. Biz millet olarak hep yeniye hep yeni güne dahası güne kurtarmaya bakarız ya, işte bu günlerde rektörlük makamını toparlamakta olan bir de hoca var “Hakkı Gökbel”...

Hakkı Hoca, “Yeni dönem için aday değilim” diyene kadar herkes kapısında sıra bekler, kırk takla atardı. Evet Hakkı Hoca ve ailesi için şimdi yeni bir dönem başlıyor. Prof. Dr. Hakkı Hoca ile iki gün önce konuştuk. Hakkı Hoca veda ediyordu. Hakkı Hoca için kim ne derse desin Hakkı Hoca gerçekten düzgün, beyefendi, kibar, çalışkan ve de samimi bir rektör idi.

Son dönemlerde hocaya bir şey bulaştırıldı, ya da bulaştırılmaya çalışıldı. İşin orasını bilmem, kimsenin de vebalini alamam bu işler devletin işleridir, ancak hoca da bunları duyduğu için sıtkı sıyrılmış bir şekilde rektörlüğü bırakma kararını verdi.

Şahsen çok doğru ve isabetli bir karardı bu.

Hakkı Hoca ve ailesi için yeni bir dönem dedik, işte bir dönem hep zirvede ve önde olan insanlar için yaşanılan acı gerçek şimdi hoca için geçerli olacak.

İnsanların menfaatleri tükendi ki toplumunda gerçek yüzü ortayla çıkar. Hani yağmurda bazen o çok güzel çekici makyaj akınca ortaya çıkan gerçek yüz gibi.

Daha düne kadar Süleyman Hoca’yı bir tutup iki yırtmaya çalışanlar, sonra “Süleyman Okudan iyi adammış” demediler mi?...

Bir adım daha geriye gidelim. Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu’ya denmedik laf bırakmayanlar sonra gidip hocadan helallik istemediler mi?

Balık hafızalıyız ama bu kadar da vefasız olamayız. 

Biz Hakkı Hoca ile ilk samimi sohbette ne dedik ise bugün aynı yerdeyiz. Bunun canlı şahidi de Prof. Oktay Sarı Hoca’dır. İnşallah sağ ve sağlıklı olduğumuz sürece de zaman bizi haklı çıkarmaya devam edecek.

Üniversitede Hakkı Hoca ile ekibi de artık toparlanma dönemini bitirmek üzere. Herkes kendi odasına doğru hazırlık yapıyor.

Selçuk’ta bir dönem daha kapanıyor.

Konyalı yerel bir gazeteci olarak, bir Selçuk Üniversitesi mezunu olarak, eşi Selçuk Üniversitesi mezunu, kız kardeşi Selçuk Üniversitesi mezunu, kızı Selçuk Üniversitesi mezunu olan bir ailenin reisi olarak üniversitemi çok seviyorum. Üniversitemin çok daha iyi olmasını istiyorum. Üniversitemde rektörlük yapmış bütün rektörlerini Halil Cin Hoca’yı, Abdurrahman Kutlu Hoca’yı, Süleyman Okudan Hoca’yı çok seviyorum. Onlara saygım şimdi daha da büyük, rahmetli olanlara hep dua ediyorum.  

Üniversitenin bugünkü haline ise çok üzülüyorum.

İnşallah en kısa sürede Selçuk’un üzerine çöken karabasanlar dağılır.

Üniversite her alanında bu şehrin ve ülkenin bir madeni olduğunun farkına varır ve işlenir. Bu vesile ile Hakkı Hoca ve ekibine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyoruz.

Her şeyin başı eğitim derken anaokullarımızı, ilkokullarımızı, liselerimizi ve üniversitelerimizi çok ama çok seviyoruz. İyi bir eğitim olmadan insan olamayacağımızı artık anlamak durumundayız. Konya’yı ve ülkeyi yöneten büyüklerimize eğitimde ki sıkıntılarımızı, hatta kendi yaptığımız hataları samimi olarak itiraf edip eğitimde uçmalıyız.

Uçmak içinde bu günler inşallah en büyük fırsat diye düşürüyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ  

Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ana sınıfı ve kreşlerin servis araçlarının sürücüleri trafikte diğer otomobillerle yarış yapmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR