Psa Testi Ünlü Aktörün Hayatını Kurtardı

Psa Testi Ünlü Aktörün Hayatını Kurtardı
Zor Baba" ve "Zoolander" filmleriyle üne kavuşan Amerikalı aktör Ben Stiller, iki yıl önce prostat kanserine yakalandığını açıkladı

ANKARA (AA) - Medium internet sitesi için kaleme aldığı makalede Ben Stiller, Prostat Spesifik Antijen (PSA) testiyle erken teşhis sayesinde kanseri yendiğini belirtti.

Stiller, "Bana 13 Haziran 2014'te prostat kanseri teşhisi konuldu. 17 Eylül'de yeniden test yaptırdığımda kanser hücreleri yoktu. Arada geçen üç ay çılgın bir hızlı tren yolculuğu gibiydi. İnternet üzerinden prostat kanserine yakalanan erkekleri araştırdım. Ne olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu ama bu dünyanın sonu değildi." dedi.

Hastalığına erken bir safhada teşhis konulduğu için kendisini şanslı addeden Stiller, "PSA testi hayatımı kurtardı." ifadesine yer verdi.

PSA'nın 10 saniye alan basit bir kan testi olduğunu belirten Stiller, testin gereksiz "aşırı müdahaleye" yol açması bakımından eleştirildiğini ancak erken teşhis konulması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Muhabir: Zehra Ulucak

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.