Psikolog Tavsiyesiyle Başladığı Hobi Mesleği Oldu

Psikolog Tavsiyesiyle Başladığı Hobi Mesleği Oldu
Manisa'da annesini kaybettikten sonra psikolog tavsiyesi üzerine ahşap boyama kursuna giden Karakaş, açtığı sanat marketiyle kadın girişimcilere örnek oluyor

MANİSA (AA) - Manisa'da, annesini kaybettikten sonra psikolog tavsiyesiyle başladığı ahşap boyamacılığını meslek haline getiren Nejla Karakaş, açtığı sanat marketle girişimci kadınlara örnek oluyor.

Nejla Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce annesini kaybettiğini, psikolojik sorunlar yaşadığını, psikolog tavsiyesi üzerine kendisini oyalamak için çeşitli uğraşlar içine girdiğini anlattı.

Annesinden kalan ahşap sehpayı onarmak istediğini, başarılı olamayınca da Halk Eğitim Merkezince açılan ahşap boyama kursuna gitmeye karar verdiğini anlatan Karakaş, "Kursu başarıyla tamamladım. Bu süreçte zaten eşimle kendimize iş arayışı içindeydik. İş kurmak için de ahşap boyama kursunda kullanılan malzemelerin satışını yapmak üzere araştırma yaptık. Bir sanat marketi açarak hem bu tür hobileri olan insanların malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem de üretilen eserleri alıcılarıyla buluşturuyoruz." diye konuştu.

''Annemi kaybettikten sonra psikolog tavsiyesiyle başladım''
Açtıkları sanat markette aynı zamanda ahşap boyama ve polyester gibi evde kullanılacak ürünleri yaptıklarını, eski eşyaları yenilediklerini kaydeden Karakaş, "Müşteriler şu sıralar eskiyi yenileme üzerine taleplerle geliyorlar. Mutfak dolaplarından, oturma gruplarına kadar her şeyi yenileyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açtıkları sanat marketin bu işlerle uğraşan insanları bir araya getirdiğine dikkati çeken Karakaş, talebe göre özel siparişler aldıklarını kaydetti.

Karakaş, "Annemi kaybettikten sonra psikolog tavsiyesiyle bir şeylerle uğraşmak için başladığım hobi artık mesleğim oldu. Açtığımız sanat market, bu hobilerle uğraşan insanların buluşma noktası haline geldi. Geçimimizi buradan sağlıyoruz. Manisa'nın ilçelerine de satışlarımız artıyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.