PTT 1. Lig'de gözler play-off'ta

PTT 1. Lig'de gözler play-off'ta
Adanaspor ve Kardemir Karabükspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği ligde Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor, Vartaş Elazığspor ve Balıkesirspor, Süper Lig'e çıkacak 3. ekip için mücadele edecek- Bu sezon 21. kez uygulanacak play-off sisteminde dah

 PTT 1. Lig'de normal sezon 34. hafta karşılaşmalarıyla sona ererken, Adanaspor'un ardından Süper Lig'e doğrudan yükselen ikinci ekip Kardemir Karabükspor oldu.

Adanaspor ve Kardemir Karabükspor'un direkt Süper Lig'e çıktığı 2015-2016 sezonunda Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor, Vartaş Elazığspor ve Balıkesirspor, play-off'ta Süper Lig'e çıkma mücadelesi verecek.

Karşıyaka ve Kayseri Erciyesspor'un ardından, 3. ekip olarak 1461 Trabzon da lige veda etti.

 

- Play-off heyecanı

 

PTT 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek son ekibin belli olacağı play-off'ta yarı finalde Multigroup Alanyaspor ile Balıkesirspor, Adana Demirspor ile de Vartaş Elazığspor eşleşti.

Deplasmanlı olarak iki maç oynayacak takımlar ilk karşılaşmalarını 19 Mayıs Perşembe günü Balıkesir ve Elazığ'da, rövanşlarını ise 23 Mayıs Pazartesi günü Alanya ve Adana'da yapacak.

Rakiplerine üstünlük kuranlar, 27 Mayıs Cuma günü Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki final karşılaşmasında Süper Lig'e yükselmek için karşılaşacak.

21. play-off

Ligde 1978-1979 sezonundan bu yana çeşitli yıllarda geçerli olan play-off sistemi, bu sezon 21. kez uygulanacak.

Bu sezona kadar 49 takımın yer aldığı play-off'larda Adana Demirspor dördüncü, Balıkesirspor, Multigroup Alanyaspor ve Vartaş Elazığspor ise ikinci kez mücadele edecek.

 

- Play-off'tan yükselenler

 

Şimdiye kadar play-off'larda Kasımpaşa 3 kez Süper Lig'e çıkarken, Antalyaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Torku Konyaspor da ikişer kez play-off'ta gülen ekipler oldu.

Adana Demirspor, Boluspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Kayserispor, Malatyaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Şekerspor ve Zeytinburnuspor da birer kez play-off'tan Süper Lig'e yükseldi.

 

- 3. sırada bitirenler Süper Lig'e çıkamıyor

 

Ligde 2005-2006'dan bu yana ligi 3. sırada bitiren takımlar play-off'ta Süper Lig'e yükselmeyi başaramadı.

Bu sezonlarda sırasıyla Altay, Malatyaspor, Sakaryaspor, Boluspor, Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor, 1461 Trabzon (Trabzonspor'la olan ilişkileri yüzünden play-off oynamadı), Orduspor ve Alanyaspor ligi 3. sırada bitirmelerine rağmen adlarını Süper Lig'e yazdıramadı.

Alanyaspor, geçen yıl olduğu gibi bu sezonu da 3. sırada tamamladı.

 

- Adana Demirspor

 

Adana Demirspor, 2 takımın Süper Lig'e yükselmeyi başardığı 1993-1994 sezonunda play-off maçlarıyla adını Süper Lig'e yazdırmıştı.

Adana temsilcisi, 2012-2013 sezonunda ilk turda Manisaspor'a, geçen yıl ise Antalyaspor'a elenmişti.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 1994-1995'te Eskişehirspor'u, 1995-1996'da Sarıyer'i ve 2005-2006'da Antalyaspor'u Süper Lig'e çıkarmıştı. Tecrübeli teknik adamın çalıştırdığı Eskişehirspor, 1994-1995 sezonunda Konya'daki play-off finalde Aydınspor'u yenerek Süper Lig'e çıkmıştı.

- Balıkesirspor

 

En son 1995-1996'da play-off oynayan Balıkesirspor, o sezon ilk turda Kardemir Karabükspor'a yenilerek elendi.

 

- Multigroup Alanyaspor

 

Geçen sezon play-off yarı finalinde Samsunspor'a elenen Multigroup Alanyaspor üst üste ikinci sezon play-off'ta mücadele edecek.

1999-2000'de Yimpaş Yozgatspor'un başında Süper Lig'e yükselen Hüseyin Kalpar, 2010-2011'de de Samsunspor'la bu başarıyı tekrarlamıştı.

 

- Vartaş Elazığspor

 

Balıkesirspor gibi daha önce 1995-1996'da play-off'a kalan Vartaş Elazığspor, ilk turda Yeni Salihlispor'u saf dışı bırakmasına rağmen Zeytinburnuspor'a yenilerek play-off'a veda etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.