PTT soyguncunun suç dosyası kabarık çıktı

PTT soyguncunun suç dosyası kabarık çıktı
İzmir’in Bayraklı ilçesinde, silah ile soygun yapan ve polisin 17 dakikada yakaladığı şüpheli Coşkun Ö.’nün, 2012-2014 yılları asında Balçova, Gaziemir ve Konak’ta Gediz Elekrik Dağıtım A.Ş.’nin tahsilat veznelerini soyan kişi olduğu ortaya çıktı

Gasp Büro Amirliği ekipleri, daha önceki soygunlarda şahsın silah tutuşu, silahı, kullandığı bir kuruyemiş firmasına ait poşetin aynı olduğunu tespit edip soruşturmayı bu yöne çevirince, şüpheli Coşkun Ö. yaptıkları soygunları itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin tanınmak için 15 kilo verdiği belirtildi.

Dün saat 12.30 sıralarında, Özkanlar semti 258 Sokak’ta bulunan PTT şubesinde biri bayan 2 görevli bulunduğu sırada içeri giren şapkalı Coşkun Ö. (44), elindeki silahı veznedeki görevliye göstererek, açtığı poşetin içerisine kasadaki bütün parayı koymasını istedi. Görevli, panik halinde ve korku içinde kasadaki parayı şüphelinin uzattığı siyah poşete koydu. Soyguncu Coşkun Ö., daha sonra sakin bir şekilde PTT şubesinden ayrıldı. Görevlilerin durumu bildirmesi ile harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil polis ekipleri, olay yerine yakın bölgede kaçış noktalarını kapatıp zanlıyı 17 dakikada yakaladı. Gasp Büro Amirliği’nde sorgusu yapılan Coşkun Ö.’nün daha önce yaptığı soygunlarla ilgili detay ortaya çıktı.

POLİSİN DİKKATİ 4 SOYGUNU AYDINLATTI 
Gasp Büro Amrliği ekipleri; 30 Temmuz 2012 yılında, Konak ilçesi Gürsel Aksel Bulvarı’nda bulunan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin tahsilat veznesinden 3 bin 300 lira gasp eden; 17 Ağustos 2012’de yine aynı firmanın Balçova Şimşek Sokak’taki tahsilat veznesinden bin 500 lira gasp eden; 2 Nisan 2014 ‘te, Gaziemir 5 Sokakta yine aynı firmanın tahsilat veznesinden 30 bin 700 lira gasp eden ve 19 Ağustos 2014 yılında Balçova Öz Kavruk Sokak’taki aynı firmanın tahsilat veznesinden 19 bin 28 lira gasp eden kişinin; Coşkun Ö.’nün PTT şubesindeki soygunda kullandığı krom renkli silahı kullanması, silah tutuşunun aynı olması, paraları koymak için bir kuruyemiş firmasının poşeti kullanması ve yüzünde Vitiligo (dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığıdır) hastalığı bulunması nedeniyle soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Gasp Büro dedektiflerinin sorgusunda, Coşkun Ö., 4 gasp olayını gerçekleştirdiğini itiraf etti. Şüpheli Coşkun Ö, ağabeyi ile toplu perde alım satı işine girdiğini, ağabeyine çok para verdiğini ve işlerin batmasından sonra yüklü miktarda borç kaldığı için tahsilat veznelerini soyduğunu söyledi.

DİĞER SOYGUN DA KAMERADA 
19 Ağustos 2014’te soyulan Balçova’daki tahsilat veznesinin soyulma anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Coşkun Ö., tahsilat veznesinde 2 kadın çalışan olduğu sırada elinde silahla giriyor. Görevlileri silahla tehdit eden Coşkun Ö., yanınada getirdiği bir kuruyemiş firmasına ait poşeti, görevlilere uzatıp paraları içine doldurmasını söylüyor. Korkan görevliler panikle bütün paraları poşete koyuyor. Paraları alan Coşkun Ö., sakin bir şekilde çıkıyor. Coşkun Ö’nün ilk soygunundan itibaren peşinde olan Gasp Büro Amirliği, zanlının metroda yürüme ve Gaziemir’deki soygunundan sonra sokakta koşma görüntülerinden kimliğini tespit edemediği bildirildi.

POLİS 45 BİN KİŞİYİ ARAŞTIRDI 
Deneyimli polislerin, ilk dört soygunda zanlının yüzünde bulunan vitiligo hastalığından yola çıkarak İzmir’de 45 bin şüpheli üzerinde araştırma yaptığı öğrenildi. Gasp Büro Amrliği, İzmir’de vitiligo hastalarında 4 soygunu yapanın ortay çıkmamasının ardından Manisa ve Aydın’da araştırma yapmak için başlayacağı sırada, Coşkun Ö.’nün PTT soygununda yakalanması ile 4 olay aydınlatılmış oldu. Öte yandan zanlı Coşkun Ö.’nün Tekirdağlı olduğu ve Aydın’da ikamet ettiği belirtildi. Coşkun Ö.’nün gasp için İzmir’e geldiği ve sonra Aydın’a döndüğü, yüzünde bulunan vitiligo hastalığının ise geçmek üzere olduğu bildirildi. Azılı soyguncu Coşkun Ö.’nün yakalanmamak için soygunlardan sonra hep 2 farklı takis kullandığı ve ilk soygunundan sonra tanınmamak için her geçen yıl kilo verdiği, ilk soygunundan yakalandığı son soyguna kadar 15 kilo verdiği ileri sürüldü.
Gasp Büro Amriliği’nde yapılan sorgulamanın ardından Soşkun Ö., bugün öğle saatlerinde adliyeye sevkedildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.