PTT'den deprem bölgesine yardım eli

PTT'den deprem bölgesine yardım eli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından kampanyaya ilişkin açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Genel Müdürlüğünün deprem bölgesindeki gönderilerde 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında yüzde 30 indirim kampanyası başlattığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından kampanyaya ilişkin açıklama yaptı.

HER GÖNDERİ BİR UMUT

Asrın felaketinde zarar gören illerde ticaret hayatının tekrar canlandırılması ve ülke ekonomisine kazandırılmasına katkıda faydası olması için PTT Genel Müdürlüğü eliyle yeni bir kampanya için düğmeye bastılarını belirten Bakan Uraloğlu, "Deprem bölgesine yapılan her gönderi bir umut mantığı ile 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerimiz çıkışlı ve varışlı gönderilere güncel tarife üzerinden yüzde 30 oranında indirim gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Uraloğlu, ''6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ilk anından itibaren depremzede vatandaşların ulaşımın her modünde yanlarındayız. Depremin ilk olduğu günden itibaren PTT Genel Müdürlüğü eliyle, yurt içi ve yurt dışından gelen 43 bin 350 adet yardım kolisinin ücretsiz bir şekilde deprem bölgesine taşındığını tekrar hatırlatıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Açıklamada, bölge ticaretini canlandırarak deprem bölgesinin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan çalışma depremzedelerin ihtiyaç duydukları ürünlere daha kolay ulaşmasının sağlanacağı vurgulanarak, "Böylelikle maddi manevi kayıplar yaşayan depremzedelere destek olunacak." değerlendirmesi yer aldı.

Ayrıca, bakanlığın depremlerin ardından 11 ilde kalıcı konutların inşa süreci ile ulaşımda meydana gelen hasarların giderilmesi için ivedilikle çalışma yürüttüğü kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.