Ptt'nin 177. Kuruluş Yıl Dönümü

Ptt'nin 177. Kuruluş Yıl Dönümü
PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik:- "Kargomat 7/24 adıyla yeni bir hizmeti 177. yılımızda uygulamaya alıyoruz. Bu sayede gönderilerin Kargomat 7/24 cihazından da alınabilmesi seçeneğini sunarak kullanıcılara zaman ve mekan kısıtlaması

ANKARA (AA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT'nin 177. kuruluş yıl dönümü kapsamında 'Kargomat 7/24' adıyla yeni bir hizmeti uygulamaya geçirdiklerini belirterek, "Bu sayede gönderilerin Kargomat 7/24 cihazından da alınabilmesi seçeneğini sunarak kullanıcılara zaman ve mekan kısıtlamasını kaldırıyoruz." ifadesini kullandı.

Bozgeyik, PTT'nin 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Ekim 1840'ta posta hizmetlerini yürütmek üzere temelleri atılan kurumun günümüzde küresel bir marka haline geldiğini bildirdi.

PTT AŞ'nin, posta ve kargo taşımacılığı başta olmak üzere bankacılık, sigortacılık, e-ticaret, lojistik gibi alanlarda faaliyet göstererek holding yapısına ulaştığına işaret eden Bozgeyik, "4 bin 500'ü geçen iş yeri sayısı, 40 bini aşan insan kaynağıyla sürdürülebilir karlı büyümeyi her yıl üstüne koyarak gerçekleştiren PTT'miz, 'Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı' unvanıyla küresel posta sektörüne yön veriyor, sektörün gelişimine liderlik ediyor. 177 yıllık mazisiyle PTT AŞ, insanı merkeze alan milli bir kuruluş olarak global bir oyuncu haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Bozgeyik, PTT AŞ'nin e-ticaret alanında da global bir oyuncu haline geldiğinin altını çizerek, "ePttAVM.com" platformunu dünyaya açtıklarını ve bu platfformun KOBİ ve perakende tedarikçilerinin e-ihracat kapısı olma yolunda ilerlediğini aktardı.

Posta sektöründe Ar-Ge yatırımlarını artırarak vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını ifade eden Bozgeyik, şöyle devam etti:

"Günümüzde kargosunu teslim almak üzere bütün gün evde beklemek istemeyen bir müşteri profili var. Standart teslimata alternatifler geliştiriyoruz. 'Kargomat 7/24' adıyla yeni bir hizmeti 177. yılımızda uygulamaya alıyoruz. Bu sayede gönderilerin Kargomat 7/24 cihazından da alınabilmesi seçeneğini sunarak kullanıcılara zaman ve mekan kısıtlamasını kaldırıyoruz."

Bozgeyik, 177. yılda bankacılık sektörüne de damga vuracaklarını belirterek,185 iş yerine ve 50'yi aşkın mobil şubeye ulaştıklarını bildirdi.

- 177. müşteriye armağan

Açıklamada, PTT AŞ'nin 177. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler şöyle sıralandı:

"PTT AŞ iş yerlerinde kullanılan ücret alma makinelerinde 177. kuruluş yıl dönümüyle ilgili flam uygulaması yapılacak. 177. kuruluş yıl dönümü kapsamındaki etkinlikler, PTT AŞ internet sitesinde, sosyal mecralarda, PTTMatiklerde ve kapalı devre merkezi yayın sisteminde yayımlanacak. 23 Ekim 2017 Pazartesi günü PTT AŞ Genel Müdürlüğü binası süslenecek. Ayrıca tüm illerde başmüdürlüklerce binalar bayraklarla süslenip ışıklandırılacak ve yerel basın bilgilendirilecek. Başmüdürlüklerce 1. ve 2. sınıf merkezlerde 177. müşteriye yerel basın ve protokolün hazır bulunduğu bir törenle filatelik ürün armağan edilecek. Başmüdürlüklerce il ve ilçelerde bulunan en üst mülki amir ziyaret edilerek günün anlam ve önemi konusunda bilgilendirme yapılacak. Valilere pul albümü takdim edilecek."

- PTT'nin tarih yolculuğu

Öte yandan İstanbul'da "PTT'nin Tarih Yolculuğu Metroda" konulu pul sergisi açılacak. Sergi, 23-25 Ekim'de Yenikapı Metro-Marmaray aktarma noktasında bulunan sergi alanında ziyaret edilebilecek. 23 Ekim'de mesai saatlerinde pul sergisindeki filateli gişesiyle Sirkeci PTT Merkez Müdürlüğünde "PTT'nin Tarih Yolculuğu Metroda 23.10.2017 İSTANBUL" ibareli özel gün zarfına ait özel tarih damgası kullandırılacak. Ayrıca söz konusu özel gün zarfları 3 lira bedelle PTT iş yerlerinde, "www.filateli.gov.tr" adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.