Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Puan paylaşımı adil oldu

Puan paylaşımı adil oldu

Son haftaların formda iki takımın mücadelesinde futbolun adaleti tecelli etti. Kendi sahasında on beş maçtır yenilmeyen Konyaspor bu unvanını korumuş oldu. Maçın ilk yarısı pozisyonsuz, genelde orta sahada mücadelesi şeklinde geçti.

Bu yarıdaki en büyük yanlışlık hava toplarını alabilecek pivot santraforumuz yokken futbolcularımızın havadan 3. bölgenin ortasına uzun top atmalarıydı. İkinci yarıda attığımız goldeki gibi kenarları daha etkili kullanmamız gerekiyordu. Maç boyunca da gol atamasa da kenarları iyi kullanan rakibin defans dengesini bozan, asist yapabilen Rangelov'u aradık.

Konyaspor orta sahadaki futbolcularının da gününde olmayışları, vasat futbolları takımın her zamanki oyun formatına zarar verdi. Orta saha oyuncularının alternatiflerinin olmayışları da Aykut Hoca’nın başını ağrıtıyor. İkinci yarıda Konyaspor ilk on dakikada bayağı baskılı oynadı ama gol atamadı. Yediğimiz golde ceza sahamızda altı oyuncumuz var ama Osmanlıspor iki oyuncuyla verkaç yaparak golü attı. Bu gol Aykut Hoca’nın futbolcularına hatanın nerde yapıldığını anlatacağı tam derslik bir gol oldu.

Piyasa değeri 39,80 milyon olan kadrosunda yedi milli futbolcuyu barındıran Osmanlıspor’dan alınan bir puana sevinmek lazım. Konyaspor 2016 yılında mağlubiyet almadan iki kulvarda yoluna emin adımlarla devam ediyor. Tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Konyaspor’a Konya’nın artık daha çok sahiplenmesi gerekiyor. Sosyal medyada, basında Aykut Hoca’yı kupa maçında yanlış takım çıkardı diye acımasızca eleştirenlere futbolcular aldıkları iyi sonuçlarla zaten gerekli cevabı veriyorlar.

Her zaman söylediğimiz gibi hiç bir hoca bindiği dalı kesmez. Otuz iki günde 10 maç oynamış takımda tabi ki rotasyona gidilecektir. Zaten rotasyondaki amaç futbolcuyu mental olarak dinlendirip bir sonraki maçtaki fiziki kondisyonunu artırmaktır. Bir hafta boyunca futbolcuların antrenman performanslarına göre müsabaka kadrosu ortaya çıkıyor. Hafta boyunca tek bir antrenman dahi izlememiş kişilerin yorumları doğru olabilir mi? Lütfen bu anlamsız eleştirileri bırakıp başarılı takımızı sonuna kadar destekleyelim. Gerçek sporsevere, Konyasporluya da bu yakışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR