Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Pusula Heyecan Getirdi!

Pusula Heyecan Getirdi!

Normal şartlarda Konya’da kurulan yeni bir gazetenin marka olabilmesi için aylara hatta yıllara ihtiyacı olur.

Halen şehirde çıkan gazeteler arasında yıllardır bu şehirde var olan lakin adı hayalet timsali bilinmeyen sayısı iki elin parmaklarını geçen yayınlar mevcut.

Sektöre gazetecilik dışı alanlardan girip bocalayanlar da yok değil hani.

Ama böylesi daha renkli sanki. Profesyonellerin işi çok daha kolay olur böyle ortamlarda.

Gönül ister daha sıkı rekabet edebileceğimiz şehre habercilik ve kalite anlamında yeni heyecanlar getiren yayınlar çoğalsın.

Pusula’nın güçlü bir ekiple yola çıkması sektördeki bazı dostları fena halde gaza getirdi.

Pusula birilerine unuttukları gazeteciliği hatırlatma fırsatı verdi.

Yerel yazarlara tarihlerinde hiç önem vermeyenler bizden sonra transfer üzerine transfer yapmaya başladı. Kimisi bizim günlerce emek harcayarak oturtmaya çalıştığımız ulusal düzeydeki tasarım mantığımıza nazireler denedi. Bir diğeri gazete baskısını özellikle Ankara’da yaptırdığımıza içten içe içerledi. Hatta ileri gidip bize ömür biçmeye kalktı!

Kim ne derse desin. Konya halkı Pusula’yı çok sevdi. Farklı, kaliteli ve ulusal düzeyde olma düsturuyla yola çıkan bir ekip henüz işe başlayalı 1 ay bile olmadan kısa vadede nelerin başarılabileceğini gösterdi.

1 ayda bırakın 3 haneyi 4 haneli rakamlara geçen abone tirajıyla, bir gün gazetesi eline geçmese arayan çok önemli işadamları ve doğruyu arayan okur kitlesiyle Pusula, şehirdeki kalıplaşmış ve köhneleşmiş gazetecilik anlayışını tabiri caizde silkeledi.

Birilerinin silkinmesine vesile oldu.

Konya basınında Pusulayla birlikte yeni bir yarış başladı.

Çekemeyenler ağızlarını ayırmaya devam etsin. Biz işimize bakıyoruz. Her geçen gün diğer günden daha yoğun ve heyecanlı geçiyor. Verilen emeğin karşılığını okur ve reklam veren nezdinde almak ise apayrı bir keyif…

Doğru zamanda, doğru yerde, doğru insanların bir araya gelmesiyle oluşur sinerji dedikleri şey.

Muhtar Afişleri de Olmasa…

Malum sıklıkla halkın içindeyiz. Millet tepkili. Oy atmayacağız diyeni mi ararsın, MHP’nin adayı şöyleymiş, Saadet’inki böyleymiş, Ak Parti’ninki öteki türlü diyeni mi?

Cadı kazanı harıl harıl kaynıyor. Millet şöyle ağız tadıyla bir seçim süreci yaşamak istiyor. Ama nerde…

Ülke gündemi farklı. Neredeyse çoğunluk demokratik hakkını kullanmayacak. İnsanlarda ‘paralel soğuma’ baş göstermiş.

Allah hayırlara getirsin. Muhtar adaylarının sağa sola astıkları afişleri de olmasa birçoğumuzun yerel seçimlerin olduğundan haberi olmayacak. Ne o hava var, ne de istek.

Dedim ya soğudu millet. Paralel paralel soğudu!..

Belediyelerden bari rica edelim. Şu ortalığı azıcık cafcaflandırın. Yoksa oy atacak adam bulamayacaksınız vesselam.

Selçuklu bu işi biliyor

Geçtiğimiz gün Selçuklu Belediyesi MKM’de Kutlu Doğum gecesi düzenledi. Program süperdi. Kaçıranlar hakikaten üzülmeli. İlgi çok fazlaydı zira. Konya standartlarının üzerinde bir profesyonellik örneği sergilenmiş. Şehir adına mutlu oluyorum. İş bilen insanlar sayesinde İstanbul kalitesinde programlar izliyoruz. Dursun Ali Erzincanlı zaten bir şahane ses. Teşekkürler Uğur Başkan ve ekibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR