PUSULA yazarlarından Beşiktaş maçı öncesi yorumlar

PUSULA yazarlarından Beşiktaş maçı öncesi yorumlar
PUSULA yazarları Hasan Durucan, Süleyman Sayan, Şemseddin Beştav, İlker Kırnaz ve Emre Tanrıver, bu akşam oynanacak Beşiktaş-Konyaspor maçını değerlendirdi.

Zor ama imkansız değil (Emre Tanrıver)

Atiker Konyaspor, geçtiğimiz sezon 4 defa karşılaştığı Beşiktaş’ı 3 kez mağlup etmeyi başarmıştı. Konyaspor’un geçen sezonki kadar etkili oynamayan Beşiktaş’tan yine puan alması ‘normal şartlarda’ sürpriz olmaz ama maç Vodafone Arena’da ise şartlar pek normal olmuyor. Taraftar baskısı ve liderlik mücadelesi Beşiktaş’ı erken gol aramaya itecektir. Hakemlerin bu sezonki berbat performansını ve Özgür Yankaya’nın ‘güvenilir bir hakem’ olmadığını da unutmamak gerekiyor. İnşallah skora etki eden bir hata yapmaz. Konyaspor ilk yarı iyi savunma yapıp gol yemezse maçtan puanla ayrılma ihtimali artar. Fakat erken yenilecek bir gol kötü sonuçlar doğurur. Konyaspor öne geçerse, Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı yenerek bir ilki gerçekleştirebilir. Belki zor ama Atiba’nın yokluğunda bu imkansız değil.

Vodafone’un en pahalı tarifesi (Hasan Durucan)

Geçtiğimiz hafta liderliği Başakşehir'in elinden alan ve son maçında deplasmanda Alanyaspor'a dört atan ligin tek mağlubiyetli takımı Beşiktaş'a Vodafone Arena'da konuk oluyoruz. Siyah-beyazlıların şampiyonluk parolasıyla çıktığı bu sezonda en zorlu maçlarından birini Konyaspor'a karşı oynayacağından hiç şüphe duymuyorum. Üst üste aldığı iki deplasman mağlubiyetinin ardından Rize maçıyla yüzü gülen yeşil beyazlılar ise Avrupa kupalarına katılmak için ligi daha ciddiye aldığı bu haftalarda galibiyeti sonuna kadar zorlayacaktır. Lakin maçın büyük bir bölümünde Kocaman'ın öğrencileri oyundan kopmazsa galibiyete yakın olan taraf olacaktır. Aksi takdirde farklı kaybedebiliriz.
 

Puan alabiliriz (Şemseddin Beştav)

Beşiktaş çok pas yapıp, çok koşan, kompakt oynayan bir takım. Rakibi hızlı oyunuyla yoran bir ekip ancak maçlarda çok adamla hücum ettiklerinde geriye dönüşlerde sıkıntı yaşadıklarından rakibe pozisyon verebiliyorlar. Konyaspor mecburiyetten rakibin topla oynamasına izin verip, topun arkasında kalarak rakipten kaptığı toplarla hızlı hücum yaparak gol bulmaya çalışacak. Beşiktaş’la son oynadığı 4 maçın üçünü kazanan Konyaspor’un, Beşiktaş’ta sakatlanan Atiba’nın da oynayamayacağını göz önüne alırsak, müsabaka şansı da yanında olursa puan alması bence sürpriz olmaz. Ancak Beşiktaş’ın oyunun seyrini her an değiştirebilecek kaliteli oyunculara sahip olması ve şu anda lig lideri olması unutulmamalı.

Beraberlik kokuyor (Süleyman Sayan)

Beşiktaş maçı kâğıt üzerinde beraberlik gibi görünüyor. İki takımın artıları eksileri göz önüne alındığında vasat bir maç bizi bekleyecektir. Beşiktaş oyunu hızlandırmayı, Konyaspor da yavaşlatmayı hedefleyecektir. Atiba’nin olmaması büyük şans lakin bizim sorunumuz orada topu kapmak değil, kaptıktan sonra kontra yapamamak. Beşiktaş zengin bir kadroya sahip. Atiba olmasa bile o bölgede Gökhan, Oğuzhan, Veli, Necip, Tolgay gibi sırıtmayacak oyuncular mevcut. Bu maç beraberlik gibi görünse de iki ucu keskin bıçak gibi bir maç olacaktır. Yani Konyaspor 3-0 alabilir ya da 4-0 kaybeden taraf olabilir iki sonuç da beni şaşırtmaz. Ligin zirvesindeki takım ve bireysel olarak önlem alınamayacak kadar çok üretici oyuncuları mevcut. Yeni aldıkları liderliği bırakmak istemeyecekler. Biz ise ‘haftaya nasıl bir basamak yukarı çıkarız’ hesabına girmek isteyeceğiz. Diğer maçlar oynanmış olacağından üzerlerindeki baskı artacak. Bekleyelim görelim güzel maç olacak.

Puan almak sürpriz olmaz (İlker Kırnaz)

Aykut Kocaman önderliğinde oynadığı son 6 Beşiktaş mücadelesinin 4'ünü kazanan Konyaspor, kritik Istanbul deplasmanına umutlu gitti. Ligin pozitif futbol oynamaya çalışan ekiplerinden olan Beşiktaş, geçen seneki oyun kalitesini arıyor olsa da lig liderliğini devam ettiriyor. Orta sahada Atiba ile hücum organizasyonuna başlayan İstanbul ekibinin sakatlığı nedeniyle bu oyuncudan faydalanamayacak olması en büyük avantajımız. Konyaspor'da ise orta alanda oynayacak oyuncularımızın topa sahip olarak oyunun kontrolünü aldığı dakikalarda etkili olabileceğimiz bir karşılaşma bekliyorum. Eğer bir hakem faciası ya da talihsiz bir sakatlık yaşamazsak puan almamız sürpriz olmaz. Transfer döneminde adı Beşiktaş ile anılan Bajic'in performansı belirleyici olacaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.