PUSULA yazarlarından maç tahmini

PUSULA yazarlarından maç tahmini
Pusula yazarları Atiker Konyaspor-Beşiktaş maçı öncesi takımları değerlendirdi.

Ulaş İNBAŞI: Kaptan sahada olmalı

Atiker Konyaspor 100 gün sonra taraftarıyla buluşuyor. Ligin hemen başında takımlar tam oturmamışken oynanacak karşılaşma her sonuca açık. Hem ofansif hem de defansif anlamda orta sahadan kayıplar yaşayan Atiker Konyaspor, yeni transferlerle henüz ritim yakalayamamış bir görüntü verdi Rize maçında. Bunda elbette Ali Çamdalı’nın olmayışı da büyük etkendi. Beşiktaş da özellikle hücum bölgesinden kayıplar yaşadı. Bugünkü belirleyici faktörün Konyaspor orta sahası olacağını düşünüyorum. Yeşil-beyazlılar topu kalesinden ne kadar uzakta tutarsa o kadar kazanmaya yakın olacak.

Oktay DEMİRAY: Orta saha kazanacak

Atiker Konyaspor, taraftarının huzuruna Beşiktaş maçı ile çıkacak. Temsilcimiz sezonun açılış maçında Rizespor karşısında orta saha sol kanatta sıkıntılar yaşadı. Ev sahibinin oyununa ayak uydurmak zorunda kaldı. Bugün daha zor bir maç Konyaspor’u bekliyor. Geçen sezon Holmen-Ali Çamdalı-Meha üçgeni oyunu hem kontrol ederken, hem de oyunu öne taşıyordu. Meha-Milosevic, Holmen-Fındıklı değişimi oturmadı, Çamdalı’nın da sakatlığı kurguyu tam anlamıyla bozdu. Beşiktaş karşısında çözüm bulmamız gereken nokta bu. Orta sahadaki üçgenleri daha kuvvetli kurabilirsek, kazanabileceğimiz bir maç. Bu maçı orta sahada etkin olan takım kazanacak. Temsilcimize şimdiden başarılar.

İlker KIRNAZ: Galibiyet peşindeyiz 

Anadolu'nun hükümdarı Konyaspor'umuz, şampiyon ünvanlı Beşiktaş ile kendi sahasında karşılaşacak. Geçen sene oynadığı 4 karşılaşmanın 3'ünde rakibini yenen Konyaspor, klasik oyun sistemini rakibe kabul ettirip galibiyet kovalayacak. Kaliteli oyuncularını kaybeden ve hala istenen takviyeleri yapamayan Beşiktaş, oyunu hızlandırarak şansını arttırma peşinde. Konyaspor eğer rakibine boş alan vermez ve dönen toplarsa avantajı yakalar. Burada Konyaspor adına en çok iş yine Ali Çamdalı ve kanat oyuncularımıza düşecek. Konyaspor yönetimi ve Nalçacılılar Taraftarlar Derneği'nin hazırladığı sürprizlerle yine karnaval havasında geçecek bir karşılaşma bizleri bekliyor. İnşallah sonucu da lehimize olur...

Emre TANRIVER: SÜRPRİZ OLMAZ

“Geçtiğimiz sezonun en iyi iki takımı” henüz ligin ikinci haftasında karşı karşıya geliyor. Gol kralı ve asist kralını kaybeden Beşiktaş, bu bölgelere transfer yapmaya daha yeni başladı. Konyaspor'da ise halen daha Traore ve Holmen'in yeri dolmadı. Ç. Rizespor karşısında kötü oyuna rağmen kaybetmeme alışkanlığını koruyan yeşil-beyazlılar, Beşiktaş karşısında taraftarını da arkasına alıp çok iyi mücadele edecektir. Beraberlik kokan bir maç ama farklı skor haricinde herhangi bir sonuç sürpriz olmayacaktır. İnşallah hakemin sonuca etki etmediği bir karşılaşma olur.

Seda ERCİŞ: Favorimiz belli

Bugün son şampiyon Beşiktaş ile lig üçüncüsü Atiker Konyaspor’un karşılaşmasını izleyeceğiz. Sezonun ikinci haftası ancak takımlar henüz hazır değil. Her iki takımın da eksiklikleri var. Beşiktaş’ın lige farklı galibiyetle başlaması gözünüzü korkutmasın. Konyaspor geçtiğimiz sezonki gibi taraftarlarının gücüyle rakiplerine üstünlük kurmayı başaracaktır. Rakip kim olursa olsun. Aynı oyun ve aynı sistem ile Konya’da favori her zaman Konyaspor’dur. Yeşil-beyazlılar, orta sahadaki eksikliğini gidererek maça çıkarsa, maçın favorisi olur. Umarım bugün özlediğimiz futbolu doya doya 90 dakika izleriz… 

Hasan DURUCAN: KARTALLARIN DÜELLOSU

Geçtiğimiz lige damgasını vuran Atiker Konyaspor, geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'ı evinde konuk ediyor. Rutin diye nitelendirebileceğim hazırlık döneminde takım dinamiğine çok artı bir şey katamadığını düşündüğüm Kocaman’lı Konyaspor transferde tutuk kalınca Hora ve Miloseviç transferlerinin ötesine gidememesinin yanında Meha, Traore ve Holmen'i de kadrosunda tutamadı. Beşiktaş cephesinde ise Gökhan Töre, Sosa ve Gomez'in takımdan ayrılışıyla ciddi bir kan kaybı yaşadı. Haftanın en güzel müsabakası olacağını düşündüğüm maçın favorisi Konyaspor'dur. Taraftarların demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir adına yapacağı etkinlik ise belki de sezonun en anlamlı görüntüsü olmaya adaydır.

Süleyman SAYAN: Beşiktaş maçına doğru

Beşiktaş’ın zengin bir kadrosu var ama eksikleri de yok değil. Hele ki kale ve defans hattında inanılmaz hatalar yapabiliyorlar. Konyaspor’a gelince bir defa oyuncularımızın geçen sezonu bir kenara bırakıp bu sezona odaklanması lazım. Rizespor maçında gördük ki takım henüz hazır değil ve oturmamış, yüklemelerden ötürü bu son derece normal. Ancak bu Beşiktaş’a karşı şansımız olmadığı anlamına gelmiyor. Ali Çamdalı’nın oynayıp oynamaması burada kilit nokta, orta alanda topa ne kadar sahip olursak kanatlarımız o kadar verimli olur. Hücum hattı da yalnız kalmaz Beşiktaş’ın aksine Konyaspor defansı çok daha verimli. Büyük maçlarda oyuncuları ekstra motive etmeye gerek yoktur, taraftarın da desteği ile puan ya da puanlar sürpriz değil ancak saha içi etkenlerde burada çok önemli. En büyük kozun Aykut Kocaman olacağını düşünüyorum.

Şemseddin BEŞTAV: İbre bizden yana

Rizespor deplasmanından aldığı bir puanla lige moralli başlangıç yapan Konyaspor’un geçen senenin lig şampiyonu Beşiktaş karşısında mağlup olacağını düşünmüyorum.ancak ligin en hızlı atağa çıkan,saha içerisindeki yardımlaşmayı çok iyi yapan,sürekli çabuk pas trafiğiyle rakip kaleye çabuk gidebilen oyun mantelisindeki bir rakip karşısında Konyaspor rakibe her zamanki oynadığı oyununu oynayarak kendi oyununu kabul ettirmek zorunda.kadrosundan Gomez, Sosa,Gökhan gibi üç oyuncusunu kaybeden Beşiktaş’ın defansındaki sıkıntıları da düşünecek olursak ibre Konyaspor’un lehine dönüyor diye düşünüyorum.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.