Putin: Savaşın sonu için hazırız

Putin: Savaşın sonu için hazırız
Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz.

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Biz de çatışmanın sona ermesini istiyoruz" ifadelerini kullanarak, "Dün Rusya'yı stratejik yenilgiye sekteye uğratmak isteyenler , şimdi çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini konuşuyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni senenin ilk gününde Vişnyevski Askeri Hastanesi'ni ziyarette bulunarak, Ukrayna'daki savaşta görev alan askerler ve askeri hastane yetkilileri ile buluştu. Putin ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın düşmanları olmadığını fakat Batılı ülkelerin Ukrayna'yı kullandıklarını belirterek, "Ukrayna bizim düşmanımız değil. Fakat Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyen farklı insanlar (Ukrayna yönetimi) var. Fakat bize sempatiyle bakan ve manevi olarak yanımızda bulunan insanlar da var. Çatışma çıkarmak için uzun bir vakit Kiev rejimini beslediler. Maalesef bunu başardılar ve Ukrayna'nın birlikteliğiyle Rusya'ya karşı savaş görevini çözmeye çalışıyorlar" dedi.

BİZ DE UKRAYNA'DAKİ ÇATIŞMAYI SONA ERDİRMEK İSTİYORUZ

Cephede Ukrayna'nın başarısız olduğunu ve Batılıların gayesine ulaşamadığını vurgulayan Putin, "Daha dün Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler, şimdi çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini dillendiriyor. Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz, hem de mümkün olan en kısa zamanda. Ancak kendi imkanlarımızla. Sonsuza dek savaşmak gibi bir isteğimiz yok. Fakat pozisyonumuzdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

SİVİL HALKA İŞLENEN SUÇ VE BENZERİ HİÇBİR TERÖR EYLEMİ YANITSIZ BIRAKILMAYACAK

Ukrayna tarafından Rusya'nın Belgorod şehrine yapılan füze saldırısında 24 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin de yaralandığını belirten Putin, Ukrayna'ya bu saldırının karşılığını vereceklerini belirterek, "Buradaki gaye bizi korkutmak ve ülkemizde bir tür belirsizlik yaratmak. Biz de elbette bahsettiğim saldırılarımıza devam edeceğiz. Belgorod'da sivil halka işlenen suç ve benzeri hiçbir terör eylemi yanıtsız kalmayacak ve cezasız kalmayacak. Başta askeri tesisler olmak üzere yüksek hassasiyetli silahlar ile (Ukrayna) askerlerinin ve paralı askerlerin merkezlerini vuruyoruz. Belgorod'daki terör saldırısının ertesi günü bu tür saldırıların gerçekleştirildiğini fark etmiş olmalısınız. Bugün de yapılıyor ve yarın da yapacağız" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.